Cele mai bune ceaiuri de toamnă. Cum îți pregătești corpul pentru sezonul rece

Toamna este anotimpul ceaiurilor care ne încălzesc, ne dau o stare de bine și ne ajută să suportăm mai ușor trecerea de la cald la frig. În plus, multe dintre ceaiuri au și beneficii pentru sănătate și atunci ce poate fi mai potrivit decât să îmbini utilul cu plăcutul?!

Cele mai bune ceaiuri de toamnă pe care trebuie să le încerci

Ceaiurile de toamnă sunt cele mai aromate și mai condimentate, astfel încât este bine să profiți și să le consumi cât de des poți. Ceaiul de măceșe este unul dintre cele mai apreciate remedii naturiste datorită conținutului de vitamine care întărește sistemul imunitar.

Ceaiul de măceșe poate fi consumat atât cald, cât și rece, cu lămâie sau portocală pentru un plus de savoare. Previne apariția bolilor cardiovasculare și este eficient în caz de insomnii, migrene sau oboseală fizică.

ceai de macese

Ceaiul de cimbrișor este o altă variantă potrivită pentru consum pe timp de toamnă. Este deseori folosit în caz de viroze respiratorii pentru că are proprietăți  expectorante, antiastmatice, antiseptice pulmonare și intestinale, antitusive, carminative, stomahice, antivirale și dezinfectante.

Un alt ceai recomandat toamna este ceaiul de merișor. În afară de gustul aromat, acest tip de ceai vine la pachet cu beneficii pentru sănătatea ta: previne afecțiuni virale (laringite sau faringite), tulburări digestive și boli cardiovasculare.

ceai merisor

Ceaiul de mușețel – beneficii pentru sănătate

Ceaiul de mușețel este o altă opțiune sănătoasă pe lista ceaiurilor de toamnă. Încă din Antichitate, ceaiul de mușețel era folosit în ameliorarea problemelor digestive și reumatice, precum și în cazul infecțiilor cu paraziți digestivi.

ceai musetel

Din cele mai vechi timpuri, ceaiul de mușețel a fost utilizat pentru ameliorarea rănilor, a ulcerului, eczemelor, iritațiilor, durerilor reumatice și hemoroizilor, precum și în caz de răceală.

Pe de altă parte trebuie să știți că mușețelul este utilizat în mai multe feluri: infuzii, băi cu ceai de mușețel, inhalații cu ceai de mușețel, capsule sau comprimate, extract de mușețel, uleiuri esențiale și creme.

Ceaiul de mere este un alt tip de ceai potrivit pentru sezonul rece. Iată o rețetă simplă și sănătoasă: Tăiați în bucățele un măr necurățat de coajă și turnați peste ½ l de apă fierbinte (nu clocotită). Acoperiți, lăsați la infuzat timp de o oră, după care adăugați 2 linguriţe de miere. Poftă bună!