All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

Cele mai bune leacuri băbești

Desfundă-ți nasul fără picături!

În perioada virozelor, nasul înfundat este unul dintre dintre simptomele neplăcute.

Apar dificultăți în a respira, în a dormi sau în a mânca atunci când avem nasul înfundat. Anumite picături nazale pot irita nasul, așa că putem apela la alte metode: leacurile băbești.

Sunt câteva metode prin care poți să îți desfunzi nasul în doar 20 de secunde, fără să apelezi la medicamente!

Presiunea anumitor puncte de pe frunte

Pentru a scăpa rapid de nasul înfundat, presează limba de cerul gurii cât poți de tare, în timp ce apeși cu degetul între sprâncene. Menține această presiune timp de 20 de secunde și vei începe să te simți mult mai bine, iar odată ce elimini presiunea, vei simți cum fluidul începe să se „relaxeze” și să se mute spre spatele gâtului.

Presiunea de-a lungul sprâncenelor

Atunci când nasul este mai degrabă înfundat în partea de sus și simți o inflamație în zona din spatele ochilor, poți să folosești altă metodă de a desfunda nasul cu ușurință, în doar 20 de secunde. Nu trebuie decât să masezi de-a lungul sprâncenelor, prinzându-le între degetul mare și degetul arătător. Pornește din centru înspre tâmple și ține capul aplecat, sprijinindu-te în coate pe o masă. Presează în centru, iar când simți că se mută fluidul, începe să îl împingi înspre tâmple, oprindu-te la mijlocul sprâncenelor. Oprește-te acolo, aplică presiune, apoi mută-te spre capătul sprâncenelor. Aici, aplică o presiune constantă și realizează mișcări circulare, pentru a dispersa fluidul din zona frunții.

Masaj

Masajul funcționează perfect pentru alte părți ale corpului, relaxându-le profund, iar cel al feței te poate scăpa de simptomele neplăcute ale inflamării sinusurilor.

Folosește vârfurile degetelor pentru a presa cu fermitate de-a lungul claviculelor, de sus în jos, astfel încât să drenezi sistemul limfatic. Dacă masezi corect zona, vei începe să simți nevoia de a curăța gâtul, iar urechile ți se vor defunda datorită presiunii eliberate.

A doua tehnică pe care poți să o aplici presupune despărțirea degetelor în „V”, plasarea lor sub urechi și „pomparea” zonei, pentru a pune în mișcare sistemul limfatic și a face fluidul acumulat la nivelul acestuia să se miște. Repetă mișcarea timp de 20 de secunde și vei începe să te simți mult mai bine.

Sursa: Divahair
Noi te tinem la curent!
Introdu adresa ta de email si iti vom trimite doar cele mai importante stiri si povesti.
Te poti dezabona oricand, foarte simplu.

Salut!

Te rugam sa distribui acest articol pentru a continua sa citesti!
Iti multumim frumos!

Inchide