3 C
București
miercuri, 20 ianuarie 2021

Cele mai bune trucuri pentru a curata rapid aragazul si cuptorul

Cum se ingrijeste aragazul? Foarte simplu! Nu va grabiti sa folositi substante abrazive sau puternic degresante. Multe dintre petele uzuale ies daca le stergeti rapid cu un prosop de bucatarie. Dati la o parte gratarul si arzatoarele. Presarati sare mai grunjoasa peste petele care par mai greu de inlaturat. Turnati un strop de apa deasupra. Lasati sarea sa actioneze cateva minute, apoi curatati totul cu un prosop inmuiat in apa calduta.

Este extrem de important sa inlaturati rapid fiecare gramajoara de murdarie. Evitati sa amestecati totul intr-o supa lipicioasa. Va fi mult mai greu sa o curatati. Preparati o solutie de apa calduta cu zeama de lamaie si otet alb distilat. Umeziti apoi un burete abraziv si curatati de zor fiecare centimetru de aragaz. Folositi buretele si pentru clatirea finala si apoi uscati cu un prosop de hartie. La fel puteti proceda si cu cei doi “pereti” laterali ai aragazului si cu capacul. Pentru un plus de protectie a capacului aragazului si s suprafetelor din jur, puteti folosi solutii antistropi cum ar fi panourile sau foliile create special pentru asta. Trucul cu sare putin umezita cu care frecati bine toata suprafata si lasati apoi cateva minute sa actioneze este cel mai indicat. Curatati apoi totul cu o carpa uda.

Chiar daca pare tentant, nu e deloc recomandat sa utilizati solutii degresante si prafuri abrazive pentru curatarea cuptorului. Oricat de multa grija aveti sa spalati apoi suprafetele, chimicalele ramase pot ajunge cu usurinta in mancarea gatita apoi la cuptor.

O alta varianta poate fi curatarea aragazului cu ingrediente naturale, precum”ungerea” cuptorului cu o pasta preparata din bicarbonat cu apa. Se lasa peste noapte, dupa care se curata cu un prosop umezit in apa calda. Se pulverizeaza peste tot apa cu otet si se mai curata o data cu prosopul. La final se lasa cuptorul sa arda “in gol” un sfert de ora, pentru a se evapora apa care a patruns in diversele spatii ale aragazului.

O alta solutie de curatare a arzatoarelor si gratarului aragazului presupune scufundarea acestora pentru o jumatate de ora intr-o solutie de apa cu un pahar de amoniac. Alegeti un spatiu care se poate aerisi bine dupa aceasta operatiune, pentru ca amoniacul are un miros puternic si nu prea sanatos. Cand timpul de actionare a expirat, scoateti obiectele, spalati-le, aruncati apa urat mirositoare si lasati geamurile larg deschise. Iata cum se curata gratarul aragazului.

 

Spalatorie auto ploiesti

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate