Ministerul rus al Apărării: Pfizer și Moderna, implicate în cercetări biologice militare ale SUA în Ucraina. George Soros, principal sponsor 

Conform șefului Forțelor de Apărare împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice ale Armatei Ruse, Igor Kirillov, companiile Pfizer și Moderna au fost implicate în activități biologice militare ale SUA în Ucraina, transmite agenția de presă TASS.

”În această schemă sunt implicate mari companii farmaceutice, inclusiv Pfizer, Moderna, Merck, precum și Gilead, care este afiliată departamentului militar al SUA”, a afirmat Kirillov.

Potrivit sursei citate, în 2005 Barack Obama a încheiat un acord de parteneriat cu Ucraina pentru a începe implementarea unor programelor biologice militare în această țară.

Conform datelor prezentate, Hillary Clinton a inițiat adoptarea strategiei SUA de contracarare a amenințărilor biologice și a contribuit la legalizarea cercetării cu dublă utilizare, în timp ce Joe Biden a coordonat activitățile programului biologic militar și a fost implicat în fraude financiare în Ucraina.

”George Soros este sponsorul principal al cercetării biologice militare din Ucraina și un mare lobbyist farmaceutic (big pharma este numele de cod pentru un număr dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume – nota TASS)”, se arată în prezentare.

”Alături de companiile farmaceutice americane și contractorii de la Pentagon, structurile de stat ucrainene sunt implicate în activități biologice militare, ale căror principale sarcini sunt ascunderea activităților ilegale, efectuarea de teste clinice și pe teren și furnizarea biomaterialului necesar”, a mai spus Kirillov.

Potrivit șefului militar rus, Departamentul de Apărare al SUA și-a extins semnificativ potențialul de cercetare nu numai în domeniul creării de arme biologice, ci și în obținerea de informații despre rezistența la antibiotice și prezența anticorpilor la anumite boli în populația din regiuni specifice. Totodată, au fost folosite capacitățile companiilor transnaționale și un teren de testare practic necontrolat de comunitatea internațională.

El a mai spus că și Germania și Polonia implementează la rândul lor proiecte biologice militare pe teritoriul Ucrainei.

„De remarcat că nu numai Statele Unite, ci și o serie de aliați ai lor din blocul NATO își implementează proiectele biologice militare pe teritoriul Ucrainei. Conducerea germană a decis să înceapă implementarea unui program național de biosecuritate independent de Washington în 2013.

Noile documente dezvăluie că abia în perioada 2016-2019, epidemiologii militari de la Institutul de Microbiologie al Bundeswehr au extras trei mii și jumătate de probe de ser de sânge de la cetățenii care locuiesc în 25 de regiuni ale Ucrainei”, a spus el.

”Participarea Institutului Polonez de Medicină Veterinară la studii care vizează evaluarea amenințărilor epidemiologice și a răspândirii virusului rabiei în Ucraina a fost confirmată. Este caracteristic faptul că aceste studii au fost efectuate împreună cu Institutul American Battell, unul dintre contractorii cheie ai Pentagonului”,  a precizat el.

Kirillov a mai spus că Ucraina este un teren de testare pentru Occident pentru a dezvolta componente de arme biologice și a testa noi produse farmaceutice.

Acuzațiile rușilor privind existența unor laboratoare americane de cercetare biologică în Ucraina nu au fost confirmate până în prezent de o autoritate independentă, cum ar fi o echipă de experți ai ONU.