Șeful Administrației Militare Cernăuți a decis înlăturarea din Piața Centrală a panoului ce amintea de Alexandru cel Bun

Orașul Cernăuți a fost atestat documentar la 8 octombrie 1408 într-un privilegiu acordat de Alexandru cel Bun, domnitor al Moldovei (1400–1432), negustorilor din Liov.

Autoritățile din Cernăuți au înlăturat din Piața Centrală panoul ce reda actul emis de Alexandru cel Bun  – prima atestare documentară a orașului, transmite BucPress din Cernăuți.

Conform unui comunicat de presă al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, transmis luni, 25 aprilie, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, documentul cu prima atestare a orașului va fi înlocuit cu o imagine ce ilustrează drapelul ucrainean. În centrul drapelului ar urma să fie ilustrat un trident și stelele de pe steagul Uniunii Europene.

Potrivit lui Serghii Osaciuk, șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, cel care a avut această inițiativă , acest nou simbol ar urma să amintească tuturor despre ”dorința puternică și mișcarea rapidă a statului nostru către Uniunea Europeană”.

Cu toate acestea, decizia de a înlătura copia documentului emis de domnitorul moldav Alexandru cel Bun a stârnit dezaprobarea internauților români din regiune.