CFR Cluj, sanctionata de UEFA pentru nerespectarea fair-play-ului financiar

CFR Cluj a mai primit o lovitura sub centura, la doar câteva zile dupa ce sortii nu i-au zâmbit la tragerea la sorti pentru preliminariile UEFA Champions League. Campioana României a fost înstiintata de catre reprezentantii UEFA ca a fost sanctionata din cauza nerespectarii fair-play-ului financiar. Potrivit unui comunicat remis de catre UEFA pe site-ul oficial, CFR Cluj a fost de acord cu plata unei amenzi în valoare de 200.000 de euro, suma ce va fi retinuta din veniturile pe care ardelenii le vor obtine în urma participarii în cupele europene.

De asemnea, celor de la CFR Cluj li s-a impus, chiar din sezonul urmator, 2019-2020, sa limiteze numarul jucatorilor pe care-i vor trece pe Lista A în cupele europene. Astfel, tot pentru sezonul 2019-2020, gruparea din Gruia va putea înscrie doar 23 de jucatori, si nu 25, asa cum este prevazut în regulament.

CFR Cluj ramâne „sub lupa” UEFA

Mai mult, CFR va fi monitorizata pe tot parcursul sezonului viitor, timp în care va trebui sa dea explicatii pentru anii financiari 2017, 2018 si 2019. CFR Cluj nu este singurul club aflat în culpa. Întelegeri au semnat si cluburile Olympique Marseille si FK Kairat Almatî, dupa ce anterior încheiasera acorduri Galatasaray Istanbul, Maccabi Tel Aviv si FC Porto.
Olympique Marseille va trebui sa achite sase milioane de euro, dintre care doua milioane integral, achitarea restului de patru milioane urmând sa fie conditionata de îndeplinirea unor criterii financiare.

Kairat va plati 600.000 de euro, achitarea a 400.000 de euro depinzând de îndeplinirea unor conditii financiare.
Dan Petrescu nu este deloc satisfacut de faptul ca CFR Cluj a cazut cu Astana în primul tur al preliminariilor din Liga Campionilor. Antrenorul campioanei României este nemultumit de deplasarea pe care o va avea de facut în Kazahstan si de faptul ca kazahii sunt în plin campionat, iar partida din deplasare se va disputa pe un teren sintetic.

„Am cazut rau! Din cele cinci echipe posibile, n-as fi vrut Steaua Rosie Belgrad, si bine ca i-am evitat. Astana a fost a doua pe care nu o voiam, pentru ca este o deplasare foarte lunga, joaca pe teren sintetic si sunt în plin campionat, într-o forma sportiva buna, au  buget extraordinar, multi bani, îsi permit sa plateasca un jucator din nationala României…”, a declarat antrenorul.

La tragerea la sorti facuta m

 » Sursa: bzi.ro