China răspunde avertismentului FBI: Statele Unite reprezintă cea mai mare amenințare la adresa păcii, stabilității și dezvoltării mondiale

Înalți oficiali ai Comunității de Informații din Statele Unite au avertizat, în această săptămână, că China reprezintă ”cea mai mare amenințare pe termen lung la adresa securității economice și naționale” pentru America și Occident, potrivit Fox News.

Directorul FBI, Christopher Wray a spus miercuri, 6 iulie 2022 la Londra, că guvernul chinez ”reprezintă o amenințare și mai serioasă pentru afacerile occidentale decât își dau seama chiar și mulți oameni de afaceri sofisticați”, adăugând că ”pericolul” din China este ”complex și în creștere”.

”Guvernul chinez încearcă să modeleze lumea prin amestecul în politica noastră și a aliaților noștri”, a spus Wray.

Replica de la Beijing nu s-a lăsat prea mult așteptată. Zhao Lijan, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a declarat că SUA sunt ”cea mai mare amenințare la adresa păcii mondiale”.

Zhao a spus la Beijing că ”politicianul american de înalt rang (directorul FBI, Christopher Wray – N.R.) s-a jucat cu așa-numita amenințare a Chinei pentru a o defăima și a o ataca”.

În plus, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei a adăugat că ”faptele au demonstrat pe deplin că Statele Unite reprezintă cea mai mare amenințare la adresa păcii, stabilității și dezvoltării mondiale”.

”Îndemnăm acest oficial american să aibă perspectiva corectă, să vadă evoluțiile Chinei într-o manieră obiectivă și rezonabilă și să nu mai răspândească minciuni și să nu mai facă remarci iresponsabile”, a spus Zhao.