Bloomberg. Chinezii cred că au detectat semnale de la o civilizație extraterestră

Oamenii de știință din China au anunțat că Sky Eye, radiotelescopul gigant din regiunea Guizhou, a înregistrat o serie de semnale care ar putea proveni de la o civilizație extraterestră.

Descoperirea a fost anunțată în publicația Science and Technology Daily, dar articolul a fost șters la scurt timp, notează Bloomberg.

Articolul publicat de platforma științifică din China cita o declarație făcută de Zhang Tonjie, șef al echipei de căutare a evidențelor existenței unei civilizații extraterestre din care fac parte experți de la Universitatea din Beijing, Observatorul Astronomic Național al Academiei Chineze de Științe și Universitatea din California, Berkeley.

Zhang Tonjie a declarat că Sky Eye – cel mai mare radiotelescop din lume – a detectat o serie de semnale electromagnetice din spectrul de bandă îngustă total diferite de cele înregistrate anterior pe care echipa pe care o conduce le investighează în continuare.

Nu este foarte clar motivul pentru care a fost retras articolul publicat pe site-ul Science and Technology Daily – publicația oficială a ministerului chinez al Științei și Tehnologiei – atât timp cât informația -a răspândit rapid pe rețelele de socializare din China și a fost preluată chiar și de alte publicații afiliate regimului de la Beijing. În cele din urmă, a depășit limitele internetului chinezesc și a ajuns pe site-urile din întreaga lume.

Jurnaliștii de la Bloomberg nu au primit un răspuns oficial din partea Science and Technology Daily pe marginea acestei situații.