Cinci curiozitati impresionante despre creierul uman

Creierul uman are mai multe capacitati decat ne putem imagina noi. El poate fi antrenat si obligat sa lucreze altfel. Iar asta determina modul in care ne traim noi viata. Iata de ce:

1.Creierul nostru nu vede diferente intre realitate si imaginatie
Creierul reactioneaza la tot ceea ce ne gandim. Adica, pentru el nu exista o diferenta intre realitatea obiectiva si fanteziile noastre. Din acest motiv are loc efectul „placebo”.
De exemplu: atunci cand ai bei o pastila, creierul nostru reactioneaza in modul corespunzator. In cazul „placebo”, atunci cand vei bea acea pastila, gandindu-te ca este o aspirina, creierul va ordona organismului sa micsoreze temperatura corpului.
La fel functioneaza doar efectul nocebo, doar ca invers. Daca o persoana se uita la stiri si afla despre o anumita boala, atunci el poate sa inceapa sa simta simptomele acelei boli.
Vestea buna este ca daca vei privi lumea doar in sensul bun, atunci te vei simti mai fericit datorita nivelului ridicat de serotonina (sindromul fericirii) in sange. Orice gand pozitiv sau planuri pentru o viata mai buna iti va imbunatati starea fizica chiar in acest moment.

2. Vezi ceea la ce te gandesti cel mai mult
Ceea la ce te gandesti devine parte din viata ta. Sa spunem ca ti-ai cumparat o masina noua, atunci vei incepe sa vezi mai multe masini de aceeasi marca in oras. Adevarul este ca dupa ce ti-ai cumparat masina, te vei gandi mai mult la ea decat anterior.

De ce trebuie sa stii asta? Adevarul este ca poti sa faci fata cu brio oricarei situatii stresante doar daca vei reusi sa-ti reprogramezi gandirea.
Pe de alta parte, daca analizezi vreo informatie din domeniul politic care iti este prezentata de mass-media, atunci vei accepta acea informatie care este mai aproape de cea care reflecta punctul tau de vedere.
Si inca ceva. Ai observat ca oamenii se grupeaza foarte repede dupa interese? Oamenii pozitivi vor prieteni intotdeauna cu cei pozitivi ca ei, iar cei cu gandire mai negativa intotdeauna vor atrage persoanele care gandesc la fel. Si nu este o coincidenta. Daca vrei sa iti schimbi viata, incepe de la schimbarea sabloanelor de gandire.

3. In cea mai mare parte a timpului creierul lucreaza pe autopilot
In mediu, timp de o zi, creierul uman genereaza peste 60.000 de ganduri. Insa circa 40.000 dintre ele vor fi acele ganduri care le-ai avut in creier ieri. Din acest motiv suntem atat de puternic influentati de gandurile negative. Tocmai din acest motiv trebuie sa schimbam regulat atmosfera din jurul nostru pentru a ne „curata” creierul.

Gandurile negative ne streseaza si ne ingrijoreaza, chiar daca motive serioase nu avem pentru asta. Ele ne distrug imunitatea.
Antreneaza-ti creierul. Obliga-l sa inregistreze toate gandurile pozitive. Cu cat mai des vei face asta cu atat mai bine vei reusi sa faci fata situatiilor negative.

4. Sa faci uneori „restartari” ale creierului – este vital pentru viata
Poti sa te scufunzi in mii de ganduri negative care se vor depozita in creierul tau in timpul zilei.

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !