Cine a fost Mihai Constantinescu. Cântecele lui au crescut generații. Cum a făcut duet cu Anastasia Lazariuc

3.244

Marele artist a încetat din viață în seara de marți, după o grea suferință. Mihai Constantinescu a murit, pe 29 octombrie, iar muzica lui a inspirat generații întregi, datorită repetoriului bogat pe care l-a avut. Artistul a fost internat o perioadă la Spitalul Floreasca, din Capitală, deși veștile din ultimele zile despre starea sa generală de sănătate erau unele îmbucurătoare.

Cine a fost Mihai Constantinescu?

Mihai Constantinescu s-a stins la vârsta de 73 de ani și se afla pe patul de spital începând cu luna mai din acest an. Totodată, soția lui Simona Secrier a fost cea care l-a găsit în stare de inconștiență și a sunat repede la Ambulanță. Purtătorul de cuvânt de la Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Oprița, a confirmat moartea artstului, spunând că decesul s-a produs marți, în jurul orei 19:00, potrivit romaniatv.net.

„Melodia «O lume minunată» a apărut într-o jumătate de oră. Da, nu glumesc. Am scris-o în jumătate de ceas. Recunosc, nu mă așteptam să aibă un asemenea impact atunci când am scris-o, dar m-am convins repede. Adică la câteva săptămâni după lansare. Am scris-o cu multă pasiune și drag. A ieșit ce a ieșit și chiar mă bucur pentru asta”, spunea regretatul artist Mihai Constantinescu.

Cum a făcut duet cu Anastasia Lazariuc?
Pe lângă șlagărele de suflet pe care le-a lăsat românilor, artistul a avut foarte multe colaborări și cu Anastasia Lazariuc. Între cei doi a existat chiar o relație, care a durat timp de 14 ani de zile, încă de când s-au cunoscut în Chișinău, în Republica Moldova. Cântărețul și compozitorul a fost cel care a ajutat-o să vină în România și au avut numeroase colaborări pe scena muzicală și proiecte comune. Între cei doi artiști a existat chiar și o idilă, cu câțiva ani în urmă, pe vremea când regretatul Mihai Constantinescu era însurat cu prima lui soție, Mihaela.

„Când am venit eu în România și am adus-o și pe Ileana, sigur că Mihai m-a ajutat, m-a sprijinit pentru că nu știam pe nimeni aici și uite așa s-a creat o colaborare cu Mihai Constantinescu, publicului i-a placut și lucruririle au mers de la sine”, povestea Anastasia Lazariuc, în trecut.

loading...
Loading...

Cmentariile sunt închise