12.9 C
București
vineri, 16 aprilie 2021

Cine este, de fapt, asistenta medicală Mihaela Anghel

Asistenta medicală în vârstă de 26 de ani, Mihaela Anghel, a devenit primul român vaccinat. Ea lucrează de patru ani la Institutul „Matei Balş” și și-a ales meseria după o operaţie de apendicită.

Mihaela Anghel a îngrijit primul pacient infectat cu SARS-CoV-2 din România şi a fost prima care a primit vaccinul împotriva COVID-19.

Ea este asistentă la Institutul Național „Matei Balş”, iar duminică a primit serul de imunizare.

Mihaela Anghel face naveta 30 de kilometri
Mihaela Anghel este de 4 ani lucrează ca asistent medical, este din Dâmboviţa, dar locuieşte la 30 de kilometri de Bucureşti. În fiecare zi face naveta ca să ajungă la muncă și spune că meseria şi-a ales-o încă din copilărie, după ce a fost operată de apendicită.

„Aveam în jur de 8 – 9 ani, dar de atunci am zis . Şi am ajuns aici. Cred că atunci când trebuie să ne alegem meseria trebuie să şi simţim că asta vrem cu adevărat şi eu asta simt şi nu aş putea să mă văd făcând altceva. Şi nu aş schimba nimic din ceea ce fac”, a declarat Mihaela Anghel.

La început, Mihaela lucra fără oprire, fiind de gardă de Crăciun, iar acum ia o pauză scurtă, dar pe cei dragi îi vede doar cu testul negativ în mână.

„Eu cred că vaccinul este salvarea tuturor“
Mihaela Anghel consideră că cel mai mult o afectează tinerii care ajung în stare gravă la spital.

„Ne gândim că am putea să fim şi noi în locul lor. Asta e boala şi nu putem să o oprim când vrem noi şi cum vrem noi. Pur şi simplu ne-am învăţat să ne luăm energie şi ne-am gândit că dacă şi noi ne degradăm emoţional nu ajungem nicăieri şi nu am mai putea să tratăm pacienţii. Eu cred că vaccinul este salvarea tuturor. Sper să creadă toată lumea treaba asta pentru că toţi ne-am săturat de acest lucru. E foarte greu”, spune asistenta de la „Balș”.

Mihaela Anghel a fost printre primele persoane care au avut contact cu COVID-19
Conform declaraţiilor făcute de asistentă, aceasta făcea parte din echipă care l-a preluat pe primul pacient bolnav de COVID-19 din România. Aceasta le-a declarat jurnaliştilor ca la acea dată toţi se aşteptau la mai rău pentru ca nimeni nu ştia evoluţia virusului din Wuhan. În altă ordine de idei, Mihaela a afirmat că vaccinul nu a durut absolut deloc și că este cel mai nedureros vaccin de până acum. Ca un mesaj transmis pentru români, asistenta i-a îndemnat să se vaccineze şi campania aceasta să ducă efectiv la sfârșitul pandemiei de COVID-19 din România și din lume:

„Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost foarte privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din țară. Eu am primit primul pacient. Nici nu știam cu ce ne confruntăm, ne așteptam la ce e mai rău, dar încercăm să ne obișnuim. Suntem și mai afectați cu pierderea pacienților. Nu s-a întâmplat în toți acești ani să avem un raport așa mare de decese. Nu am știu cum să reacționez. Nu am întrebat de ce am fost aleasă. Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin făcut până acum. Românilor le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze. Simt și sper să fie sfârșitul acestei pandemii”, a declarat asistenta.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate