12.9 C
București
joi, 15 aprilie 2021

Cine l-a găsit spânzurat pe părintele Liviu Crauciuc în casa sa din Galata? Soția nu a venit la înmormântare, dar a trimis o coroană de flori

Ieri, preotul paroh din Coarnele Caprei a fost condus pe ultimul drum. O mână de oameni din familie și câțiva enoriași au mers la Cimitirul „Sfântul Vasile” să-și ia rămas bun de la preot.

Ieri, preotul paroh de la Coarnele Caprei a fost condus pe ultimul drum. În jurul prânzului, o mână de oameni din familie și câțiva enoriași veniți de la Coarnele Caprei au participat la înmormântarea care a avut loc la Cimitirul „Sfântul Vasile” din Iași. Toți cei care au participat erau îndurerați și nimeni nu înțelege încă de ce a recurs părintele la un asemenea gest.

Cert este că, pe 10 decembrie, preotul Liviu Crauciuc s-a spânzurat. El a fost găsit de sora lui, care a sunat la 112 în jurul orei 20:20, însă se pare că l-a găsit pe preot spânzurat în podul casei cu un cablu electric în jurul orei 19:30. Când a fost găsit, avea semnele de deces instalate și nu s-a mai putut face nimic.

Soția preotului paroh a depus o cerere de divorț
Pe 13 august 2020, Raluca Crauciuc l-a dat în judecată pe preotul Liviu Crauciuc, cerând divorțul de acesta. Astfel, femeia le solicita magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să dispună desfacerea căsătoriei, stabilirea domiciliului copilului minor, acordarea unei pensii de întreținere și exercitarea autorității părintești. De altfel, Judecătoria Iași nu stabilise încă un prim termen al procesului de divorț, urmând să facă acest lucru. Mai apoi, judecătorii ar fi audiat toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. Pe de altă parte, acum, magistrații vor închide dosarul de divorț, în contextul în care preotul pârât a decedat.

Scandal după scandal în familia preotului
Pe 31 iulie 2020, Raluca Crauciuc le-a cerut judecătorilor să dispună emiterea unui ordin de protecție pe numele preotului, dar și pe numele mamei lui.

„Instanța admite în parte cererea reclamantei în contradictoriu cu pârâții Liviu C.C. și Veronica C.C. Dispune emiterea unui ordin de protecție în ceea ce o privește pe pârâta Veronica C.C. pe o perioadă de 6 luni, cuprinzând următoarele măsuri: obligarea pârâtei la păstrarea unei distanțe minime de 5 metri față de reclamantă și de locuința acesteia, precum și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu reclamanta. Respinge ca nefondată cererea față de pârâtul Liviu C.C.”, au precizat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași pe 5 august 2020.

Soția preotului le-a povestit judecătorilor că a ajuns la apogeul neînțelegerilor din familia ei, din perspectiva sa, între ea și preot nemaiputând fi o relație pozitivă.

„Sunt căsătorită cu pârâtul, pârâta fiind mama acestuia. Pe 28 iulie 2020, pe fondul unor certuri cu pârâtul, pârâta a venit în locuința mea – imobilele fiind învecinate – și a refuzat să părăsească locuința la cererea mea. Mai mult, pârâții au făcut scandal, exercitând violențe verbale și psihice asupra mea. Eu am fost nevoită să părăsesc domiciliul comun, ulterior apelând numărul de urgență 112”, a relatat femeia.

Instanța de judecată ar fi trebuit să facă liniște în familia Crauciuc
În cadrul ordinului de protecție, Raluca Crauciuc a spus că vrea reintegrarea ei în locuința familiei, limitarea dreptului de folosință al soțului asupra unei părți a locuinței comune, obligarea preotului și a mamei lui la păstrarea unei distanțe minime față de ea și de locuința sa, precum și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu ea.

Ulterior, femeia a revenit și a spus că nu mai insistă în evacuarea preotului, ci în menținerea unei distanțe minime de 5 metri față de locuința ei și să nu mai pătrundă în curtea sa. De asemenea, aceasta a renunțat la capetele de cerere privind reintegrarea ei în locuința familiei și limitarea dreptului de folosință al soțului asupra unei părți a locuinței comune. La rândul lor, preotul și mama acestuia, care au fost citați în mod legal, nu au depus o întâmpinare la dosar. Rămâne de văzut ce se va întâmpla de acum încolo în familia preotului.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate