Cine și ce l-a omorât pe Petrică Mîțu Stoian? Avocata familiei rupe tăcerea

Petrică Mîțu Stoian a încetat din viață în Spitalul de Urgență Reșița, la vârsta de 61 de ani, în data de 6 noiembrie. Cântărețul era internat pe secția ATI a unității spitalicești, în stare gravă. El a fost înmormântat în cimitirul Ungureni din Craiova.

Carmen Obârşanu, avocata familiei rupe tăcerea și vorbește despre moartea cântărețului de muzică populară. Cine l-a omorât pe artist, de fapt?!

Ea transmite că din punctul său de vedere se poate spune că Petrică Mîțu Stoian a murit în urma unui ”cumul de malpraxis”. De asemenea, avocata a cerut ca medicii care l-au tratat pe artist să fie reaudiați.

”Acolo a fost un cumul de malpraxis începând cu clinica unde s-a completat fişa bolnavului. Ulterior, după ce s-a întâmplat evenimentul, s-a completat fişa, aşa rezultă din declaraţia medicului. Fişa aceea medicală nici nu a fost completată. Aşa cum apar datele, e clar că a fost contrafăcută (n.r. fişa medicală).

Niciodată o analiză nu este cu două valori. Ori are 2, ori are 3, vă spun despre INR. Medicul a citit pe Internet că valoarea pentru fibrilaţii este între 2 şi 3 şi a trecut şi dânsul pe fişă 2 linioară 3.

Au fost nereguli foarte grave. Categoric au fost şterse probe! Gândiţi-vă în urma tratamentului cu anticoagulante pe care-l lua Petrică Mîțu Stoian trebuia să facă o analiză. Acela este INR-ul. În situaţia lui Mîţu Stoian era rezultatul ori 2, ori 3. Medicul a trecut 2-3. Păi dacă nu ai analiza în faţă, tu iei aproximativ că aşa ţi-a spus pacientul?”, sunt declarațiile făcute pentru România TV.

Apărătorul legal al familiei lui Petrică Mîțu Stoian cere ca medicii care s-au ocupat de sănătatea artistului să fie reaudiați. Ea susține că niciunul dintre medici, până la Spitalul din Reșița, nu s-a uitat peste analize sau la plămân.

”O să cer reaudierea. Când a fost audiat medicul, ca şi ceilalţi medici, toţi au vorbit la modul general. Ce trebuia să se facă. Pe mine mă interesează să spună martorul ce a făcut anume, dar în toate declaraţiile lor se precizează ce trebuia să se facă.

Dumnevoastră credeţi că e normal să vină cineva dintr-o potenţială traumă, din camera hiperbară şi să nu i se pună un stetoscop şi să nu-i asculte plămânul? Niciunul dintre medici până la spitalul din Reşiţa nu s-a uitat la plămân şi la analize.

Măcar unul dintre medicii audiaţi a spus că nici nu i-a văzut dosarul! Cum nu i-aţi văzut dosarul medical care era în braţele pacientului? Cum e posibil?”, a mai precizat Carmen Obârşanu.

De asemenea, Carmen Obârșanu a citit fragmente din contractul încheiat între PPetrică Mîțu Stoian și clinica privată unde a mers să beneficieze de un tratament post-Covid, o terapie hiperbară, în Caraș-Severin: ”Serviciile medicale vor fi exclusiv de recuperare medicală şi constau în cazare şi trei mese pe zi. Deci în asta constau serviciile medicale! Parcă nici nu vorbeau româneşte!”.