Cine sunt cei doi romani care au murit in timpul furtunii din Halkidiki, Grecia – SURSE

Doi cetateni romani, o femeie in varsta de 54 de ani si un baiat de 8 ani, si-au pierdut viata dupa ce acoperisul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki ) s-a prabusit ca urmare a fenomenelor meteo extreme (vant foarte puternic, ploaie si grindina) care au afectat miercuri seara nordul Greciei. Cei doi turisti romani aflati in vacanta, in Grecia, si-au pierdut viata dupa ce acoperisul restaurantului in care se aflau s-a prabusit din cauza rafalelor de vant extrem de puternice, fara precedent, dupa cum spun localnicii.

Conform unor surse judiciare, cei doi romani care au murit in timpul furtunii din Halkidiki, Grecia, o femeie si copilul ei in varsta de opt ani, sunt din Cluj-Napoca, a fel ca si barbatul ranit, care este tatal copilului.

Detalii despre tragedia din Grecia, oferite de un barbat care se afla in taverna greceasca: ''Au fost clipe de cosmar''

Ministrul de Externe Teodor Melescanu a anuntat ca tatal din familia celor doi romani decedati in Grecia in urma unei furtuni violente va fi externat vineri din spital. Oficialul din Guvern a spus ca vor fi eliberate certificate de deces pentru a putea fi repatriate corpurile mamei si copilului.

Au fost mai multe solicitari vreo 20 de apeluri care erau interesati sa vada familia. Familia a fost informata si tine legatura cu consulul nostru acolo. Cea mai importanta veste este ca, in cursul zilei de astazi (vineri-n.red.), tatal va fi externat din spital. In prezent, Consulatul tine legatura cu familia din Romania pentru indeplinirea diferitelor formalitati, respectiv certificatul de deces cu compania de asigurare la care aveau asigurare familia respectiva. Pentru moment nu avem alte informatii in legatura cu romani care ar fi putut sa aiba probleme in acest moment„, a declarat astazi ministrul de Externe Teodor Melescanu.

Ministrul de externe a mai afirmat ca vor fi eliberate certificatele de deces pentru mama si copilul, un procuror ocupandu-se de acest caz.

''Nu sunt probleme pentru sprijinul medical, pentru ca exista o asigurare. Pentru repatrierea corpurilor, mama si baiatul, se asteapta eliberarea certificatului de deces pe baza caruia se pot face formalitatile pentru transportarea lor in Romania. Am solicitat si noi prin Consulat, a solicitat si familia eliberarea ascestui certificat. Exista un procuror care se ocupa de cazul respectiv. Lucrurile merg destul de greu, fiindca si la nivelul Greciei si la nivelul Romaniei exista reglementari foarte ferme privind protectia datelor cu caracter personal. Dialogul se poarta de familie cu sprijinul consulului si dialog cu firma de asigurare romaneasca pentru cei care au suferit aceasta grea incercare. Am rugat si probail in jurul pranzului vom da un comunicat de presa in legatura cu aceste chestiuni'', a declarat Melescanu.

Cel putin sapte persoane, inclusiv sase turisti au murit, iar alte 100 au fost ranite in urma unei fur

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !