Un cioban sănătos-tun, care voia să ajungă gratis în Cluj-Napoca, a pus pe drumuri timp de patru ore paramedicii SMURD

Miercuri la amiază, un apel la 112 anunța că un bărbat în vârstă de 60 de ani, cioban, se află în stare gravă la stâna din Valea Fânațelor.

A urmat o mobilizare generală, cu sprijinul celor de la CERT Rescue, și patru ore pe drum, cârând echipament medical în două mașini de teren, pentru a-l salva pe om. Doar că… ciobanul era sănătos-tun și doar dorise să ajungă cu ambulanța în Cluj-Napoca. Transportul era gratuit, nu?

Bărbatul era angajat la o stână și tocmai primise salariul. Cu ocazia asta, ca în fiecare lună, a coborât în sat să bea. De această dată,șeful lui nu a vrut să îl transporte, așa că s-a prefăcut că îi este rău și a sunat la ambulanță.

Culmea, a mai scăpat și basma curată: polițiștii nu l-au putut amenda, pentru că nimeni nu a putut dovedi faptul că în momentul apelului chiar nu se simțea rău.

Întâmplarea a fost povestită de paramedicii SMURD din Cluj.

„Ieri, pe la ora 15:00, o ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânațelor. Cel care a sunat la 112 a anunțat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă.
00:00

Paramedicii s-au mobilizat și au încercat să ajungă la victimă cât mai repede cu putință. Fiind nevoiți să străbată un drum accidentat, plin de noroi, au solicitat sprijinul celor de la CERT Rescue.

Ambulanța n-a mai putut înainta. Astfel, salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren și l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor”, au transmis cei de la SMURD.

„Probabil că știți povestea „Băiatul care a strigat lupul”. Ei bine, ne-am simțit ca sătenii din poveste când am aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecțiune gravă. Din contră, s-a gândit că ar putea să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca.

Misiunea descrisă mai sus a durat în jur de patru ore. Întorși la unitate, paramedicii au curățat ambulanța, deoarece nu putea fi trimisă la alte cazuri. Apoi și-au continuat activitatea cu empatie, devotament și rigurozitate”, au mai relatat paramedicii.