Clujenii care găzduiesc refugiaţi ucraineni, somaţi de autorităţi să plătească taxe locale: „Nu am cuvinte să-mi exprim indignarea”

Un număr de 646.087 de cetățeni ucraineni au intrat în România din data de 10 februarie, iar dintre aceștia 4.332 au cerut azil, informează Guvernul.

În ultimele 24 de ore, în România au intrat 7.820 cetățeni ucraineni, 4.563 direct din Ucraina, 1.336 din Republica Moldova și 1.921 din alte state.

Și pentru că orice faptă bună e musai să nu rămână nepedepsită, omenia dovedită de românii care au găzduit refugiați ucraineni a primit ceea ce se cuvenea de la autoritățile locale din județul Cluj…

„Motivele pentru care am ajutat sunt evidente. Și noi avem doi copii și m-am imaginat pe mine plecând cu o valiză spre nicăieri, fugind din calea războiului.

Am aflat cu stupoare că trebuie să îi înscriu pe cei 11 refugiați la gunoi, cu toate că până acum gunoaiele făcute de ei le-au predat socrii mei, care locuiesc alături.

(…) Deci iată ce ajutor ne oferă Primăria Florești celor care ajutam refugiați de război. Probabil era singura metodă prin care puteau câștiga și ei ceva bani.

Mă gândesc că li se lăsau mașinile de gunoi de la cei câțiva saci pe săptămâna în plus. Nu am cuvinte să-mi exprim indignarea”, spune clujeanca, citată de stiridecluj.ro.