Cod galben de ceață și polei. Avertisment de ultima oră pentru șoferi

Meteorologii ANM au emis în această dimineață mai multe avertizări de tip cod galben de ceață și polei. Un fenomen periculos numit gheața neagră a pus stăpânire pe mai multe șosele din România. În urma acestei gheți un accident cu 15 mașini și o ambulanță a avut loc în această dimineață în județul Brașov. Șoferii sunt sfăuiți să fie foarte prudenți în acest condiții.

Cod galben de ceață și polei în mai multe județe din România

Meteorologi ANM au emis cod galben în patru județe din țară. Condițiile meteo sunt nefavorabile pentru conducătorii auto, care sunt sfătuiți să fie foarte atenți.

”În zona Brașovului și în Sibiu sunt emise câteva avertizări de tip nowcasting ce vizează vizibilitate care, bineînțeles, în condițiile existențe, sunt condiții de polei sau de ghețuș în zona montană, dar și prin Moldova”, spune meteorologul ANM.

În zonele: Județul Bistriţa-Năsăud: zona joasă; Județul Cluj: Huedin, Poieni, Căpușu Mare, Sâncraiu, Izvoru Crișului.

Între orele 9:25 – 12:00, este cod galben de precipitații mixte și polei în județul Bacău.

Se vor semnala: temporar precipitații mixte, care izolat vor depune polei.

Între orele 9:00 – 12:00, este cod galben de ceață și ghețuș în județul Brașov.

Se vor semnala: local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

În zonele: Județul Braşov: Făgăraș, Victoria, Șinca, Recea, Mândra, Voila, Șercaia, Hârseni, Viștea, Ucea, Părău, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguș;

Județul Sibiu: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Porumbacu de Jos, Șura Mare, Arpașu de Jos, Nocrich, Vurpăr, Chirpăr, Cârțișoara, Cârța, Bruiu, Marpod.