Cod portocaliu de vijelii. Care sunt județele vizate

Toamna vine cu ploile torențiale, care continuă și în următoarele zile. Meteorologii au emis o nouă avertizare meteo, astfel că 14 județe se află sub cod portocaliu, începând de azi, de la ora 12.00, și până mâine, 2 septembrie, ora 21.00.

În intervalul acesta, în Banat, Oltenia și local la munte, în Transilvania și Crișana vor fi perioade cu ploi torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70-80 l/mp.

Cod galben de ploi torențiale

Tot în această dimineață a intrat în vigoare un cod galben de ploi torențiale, valabil de asemenea până pe 2 septembrie, ora 21.00. Cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp și pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

În București, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi parțial noros, iar spre seara zilei de vineri, probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere.

Vântul va sufla slab și moderat.

Astăzi, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius, iar mâine va fi de 25-27 de grade Celsius.

Temperatura minimă va fi de 16-17 grade Celsius.