Cod Rutier 2019: ce patesti in Romania daca ai permisul suspendat si ce ti-ar permite legea

Codul rutier ar putea suferi cateva modificari care ii va favoriza pe soferii care au permisul suspendat. In loc sa fie sanctionati mai aspru, au sansa de a scapa de pedeapsa si sa faca legea in trafic dupa bunul plac. Cei care contesta noua lege spun ca numarul accidentelor si al victimelor ar putea sa creasca.

Soferii care au permisul suspendat n-ar trebui sa mai aiba dreptul de a se urca la volan chiar din momentul in care i-a fost aplicata sanctiunea. Cand ajungi in acest stadiu, e clar ca soferia nu e de tine, iar responsabilitatea iti lipseste cu desavarsire. Prin urmare, o anumita perioada de timp legala, soferii cu permisul suspendat trebuie sa ia o pauza totala de sofat.

Realitatea este, insa, cu totul alta, pentru ca legile sunt facute de oameni care au fost in ipostaza celor mentionati mai sus, nu a victimelor.

Cod rutier 2019: ce modificari vor fi aduse

Deputatul PSD Costel Neculai Dunava vrea sa relaxeze si mai mult acest segment la legislatiei si sa le dea oportunitatea soferilor cu permisul suspendat sa si-l recupereze mai repede decat ar trebui. Mai exact, vrea sa fie redusa suspendarea carnetului la mai putin de o data la trei ani, cum e in prezent.

De exemplu, cei care au ramas fara permis pentru o perioada de 90 de zile,  ar putea sa-l recupereze in doar o luna, daca proiectul de lege chiar devine…lege. Deocamdata, Sunt vizati cei care au fost prinsi bauti la volan, au condus masini cu probleme grave la sistemul de franare ori au depasit viteza legala cu mai mult de 50 de kilometri la ora. Adica exact acele abateri de la lege pe care mii de soferi romani le fac intentionat, chiar daca stiu ca ar putea pune in pericol alti oameni.

Si in prezent poti sa-ti iei permisul inapoi mai repede, dar doar daca n-ai mai beneficiat de aceasta reducere in ultimii trei ani si daca nu ti s-a mai suspendat permisul in ultimii doi ani. Proiectul de lege al acestui PSD-ist va inlatura aceste obstacole.

Ce privilegii vor avea soferii cu permisul suspendat

Modificarile care se vor a fi aduse Codului rutier se pot exemplifica in felul urmator. Sa presupunem ca ai ramas fara carnet pentru 30 de zile. In acest interval, mai poti sa conduci daca ai la tine mereu o dovada, pentru 15 zile. Proiectul de lege stipuleaza, insa, ca, in aceste doua saptamani poti sa mai comiti si alte delicte in trafic, de

 » Sursa: bzi.ro

loading...