Metoda prin care toți elevii de la „Lazăr” au reușit să ia Bac-ul: Au făcut doar 3 zile de școală pe săptămână

Toți elevii de la Colegiului “Gheorghe Lazăr” din Capitală au luat Bac-ul. Directoarea Colegiului este convinsă că acest fapt e o urmare a unui program pilot implementat în cadrul unității de învățământ.

„Sunt convinsă că rezultatele se datorează și programului pilot prin care în ultimele 3 luni din clasa a XII-a elevii au făcut doar 3 zile pe săptămână școală fizică și doar pregătire pentru Bac.

Elevii au fost mai relaxați, mulți spun că Bac-ul se poate lua cu notă mare fără meditații”, a spus directoarea Colegiului “Gheorghe Lazăr”, citată de edupedu.ro.

Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” face parte dintr-un proiect pilot pentru elevii de clasa a XII-a.

Colegiul Gheorghe Lazăr și alte 5 școli din țară au intrat în programul pilot fără finanțare suplimentară, cu diverse propuneri de arhitecturi curriculare diferite și schimbări în programă sau în forma ori în structura de predare a disciplinelor.

Începând cu anul școlar 2021-2022, 6 școli pilot funcționează, din care una este din mediul rural și una privată, după ce au fost depuse peste 20 de cereri. Edupedu.ro a scris detaliat despre proiectul de la Lazăr – unde aproape 250 de elevi de la clasa a XII-a au mers doar 3 zile pe săptămână la școală, pe un orar flexibil “de tip american“, în care au mai făcut doar materiile pentru Bac.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că “proiectul de pilotare va fi extins, iar pentru școlile care vor avea curajul să intre în program va exista o sumă de 12 milioane de euro în PNRR”.