24 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

COLEGIUL NAȚIONAL NICOLAE IORGA, VĂLENII DE MUNTE

În frumosul oraşel de pe Valea Teleajenului, Vălenii de Munte, unde a trăit şi a creat savantul de renume mondial, Nicolae Iorga, omul care s-a preocupat şi de dezvoltarea învăţământului în această zonă pitorească şi bogată a judeţului Prahova, funcţionează liceul care poarta numele marelui istoric al poporului nostru: Colegiul Național „Nicolae Iorga”.

            Existenţa liceului îşi are rădăcini mai adânci, motivate de prevederile legislaţiei şcolare înnoite de ideile înaintate ale lui Spiru Haret, idei de care se va bucura şi oraşul Vălenii de Munte, prin ale cărui instituţii şcolare şi extraşcolare devine un centru cultural cunoscut pe plan judeţean şi naţional.       

            Școala noastră dispune de două corpuri de clădire destinate liceenilor, un corp de clădire destinat elevilor de gimnaziu, o sală de sport, laboratoare, cabinete, bibliotecă, birouri, cancelarie în fiecare corp de clădire și un cabinet de asistență psiho-pedagogică. Numărul de săli de clasă permite desfășurarea cursurilor într-un singur schimb, în intervalul 8,00 – 14,00.

            Elevii beneficiază de condiții de studiu la standarde europene,

 » Citeste mai mult pe republikanews.ro

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate