”NATO ar trebui să ia în considerare toate opțiunile pentru a-l îndepărta de la putere pe Putin, inclusiv uciderea lui” – fost comandant al trupelor britanice din Afganistan:

Colonelul Richard Kemp, 62 de ani, fost comandant al trupelor britanice desfășurate în Afganistan, a declarat că Osama Bin Laden, șeful Statului Islamic Abu Bakr Al Baghdadi sau comandantul Gărzii Republicane iraniene Qasem Soleimani au fost uciși pentru a le contracara amenințările pe care le reprezentau, iar președintele rus Vladimir Putin reprezintă o ”amenințare permanentă și mortală”,  scrie Mirror.

Ofițerul britanic în retragere a afirmat că, deși un asasinat ar putea fi inacceptabil pentru mulți, poate fi singura modalitate de a pune capăt războiului și de a preveni conflictele viitoare.

”Putin este «Comandantul Suprem» al forțelor ruse, cel care a ordonat un război ilegal de agresiune și este o țintă legitimă. NATO ar trebui să ia în considerare toate opțiunile pentru a-l îndepărta de la putere pe Vladimir Putin. Asta ar putea include uciderea lui”, a declarat Kemp.

”Un asasinat ar putea fi de neacceptat pentru mulți, dar viața lui nu are o valoare mai mare decât vieților pe care le-a luat deja în Ucraina și în alte părți. Și s-ar putea să ucidă în viitor.

Guvernul nostru a plănuit asasinarea lui Adolf Hitler în cel de-Al Doilea Război Mondial. Dacă ar fi fost înlăturat la sfârșitul anilor 1930, nu am fi suferit un conflict care a ucis 70 de milioane de oameni”, completează colonelul britanic.

O altă variantă în viziunea militarului este reprezentată de o ”lovitură de palat”:

”Prioritatea ar trebui să ajutăm la îndepărarea lui Putin. Dacă se exercită suficientă presiune asupra oligarhilor lui Putin, aceasta ar putea duce la o lovitură de stat la palat. Cel mai bun lucru ar fi, însă, s-l vedem pe Putin arestat și judecat, fie în Rusia, fie la Curtea Penală Internațională”, mai spune el.