Concluziile unui român care a comparat costul vieții în paradisul din Bali faţă de Cluj sau Bucureşti

Patrik Bindea este specialist în marketing şi a făcut un experiment social: a vrut să afle cât costă viaţa în paradisul din Bali comparativ cu Bucureşti sau Cluj. Concluziile au fost surprinzătoare…

După două luni petrecute în Bali, Patrik Bindea susţine există multe avantaje în Bali, din punct de vedere financiar, în comparaţie cu viaţa în unul din primele două oraşe din România.

Și demonstrează povestind că, deşi locuiește într-o vilă de lux, cu piscină, plăteşte o chirie de 340 de euro, mai puţin decât ar plăti pentru un apartament mic la periferia Clujului.

”Fii atent aici cât costă o lună în Bali! Stau de două luni şi jumătate aici, asa că uite cam care sunt costurile.

Pe cazarea asta am dat undeva la 340 de euro pe lună. Nu mi se pare mult având în vedere că vine cam 10-12 euro pe noapte şi locaţia arată super ok”, spune tânărul în timp ce filmează proprietatea de lux pe care a închiriat-o.

Iar avantajele nu se opresc aici. Benzina costă de trei ori mai puţin decât în România, iar mâncarea este mai ieftină.

”Pe acest scuter dau cam 100 de euro pe lună, dar efectiv merită toţi banii şi nici n-aş sta aici fără scuter. E super fain aici că benzina e foarte ieftină, costă vreo 50 de cenţi, adică vreo 2,5 lei. Practic am făcut cu scuterul undeva la 1.000 de kilometri şi am plătit vreo 20 de euro”, mai povesteşte Patrik.

Mâncarea este de asemenea de cel puţin două sau trei ori mai ieftină în resturantele locale decât într-un resturant mediu din Cluj sau Bucureşti.

”Mâncarea e super ieftină dacă mănânci măncare indoneziană sau dacă comanzi de la restaurantele lor locale”, adaugă tânărul, iar pe imagine afişează preţul de 3-4 euro pentru o porţie.

Tânărul corporatist a explicat şi de ce a decis să facă acest experiment. Totul a pornit, spune el, de la un experiment pe care voia să-l facă în privinţa TikTok, pentru a vedea dacă poate jongla cu algoritmul platformei de socializare.

”Totul a pornit ca un experiment. Fiind consultant în marketing, mereu studiez şi testez noi platforme, ca să fiu în pas cu ultimele tendinţe. Şi am zis să încerc şi eu TikTok-ul.

Eu voiam, de fapt, să fac videoclipuri în care să îi învăţ pe oameni ce ştiu despre marketing, pentru că asta îmi place să fac. Dar, cu o zi înainte, Eliza, prietena mea, făcuse un videoclip similar care strânsese spre jumătate de milion de vizualizări.

Şi zic, hmmm, ia să încerc să fac şi eu unul similar şi să testez câteva chestii care am văzut că merg pe TikTok, să văd dacă pot să „hackuiesc” algoritmul.

A doua zi m-am trezit cu peste un milion de vizualizări şi sute de comentarii şi oameni care îmi scriau ba pe Instagram, ba pe Facebook şi mă întrebau de numele cazării, cum pot ajunge aici şi tot felul de alte informaţii legate de Bali”, a explicat Patrik.