• Home
  • Actualitate
  • Comunitatea Academică din România în doliu: Prof. univ. dr. arh. Gabriel Szekely, o piatră de hotar în Arhitectura Națională, a încetat din viață

Comunitatea Academică din România în doliu: Prof. univ. dr. arh. Gabriel Szekely, o piatră de hotar în Arhitectura Națională, a încetat din viață

Gabriel Szekely

Comunitatea academică și profesioniștii din domeniul arhitecturii din România sunt îndoliați de trecerea neașteptată a Prof. univ. dr. arh. Gabriel Szekely, marcând sfârșitul unei ere emblematic pentru arhitectura românească, conform informațiilor de la România FM. Decesul său, survenit în urma unui infarct fulminant petrecut în noaptea precedentă, a lăsat un gol emoțional adânc printre colegii, studenții și admiratorii săi, potrivit România FM.

Dedicat și pasionat de arhitectură, Profesorul Szekely a fost un pilon în formarea multor arhitecți, imprimând o direcție decisivă profesiei prin inovația și viziunea sa. Contribuția sa semnificativă la Universitatea de Științele Vieții din Timișoara și în domeniul educației a servit drept inspirație pentru generații de studenți și profesioniști, lăsând o amprentă inconfundabilă în arhitectura națională.

Exprimarea tristeții și a respectului față de Profesorul Szekely se manifestă prin numeroase condoleanțe și omagii, subliniind impactul său vast asupra celor care l-au cunoscut și au beneficiat de înțelepciunea sa. Cu o carieră distinsă în domeniul academic și contribuții remarcabile în reabilitarea și restaurarea patrimoniului arhitectural, Profesorul Szekely a fost un reper de excelență în arhitectură și educație.

În aceste clipe de profundă tristețe, comunitatea academică, familia și prietenii săi își unesc gândurile în amintirea și recunoștința pentru moștenirea lăsată de Profesorul Gabriel Szekely. Originar dintr-o familie cu tradiție în domeniile științei și artei, parcursul său educațional și profesional a fost marcat de o fusione între inovație și respectul pentru tradiție, consolidându-i renumele de inovator și mentor dedicat.