All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

Concluziile unor studii multiple: Exercitiile de memorie si suplimentele nu ajuta la prevenirea dementei

Dementa nu poate fi prevenita, este concluzia unor studii multiple. Cercetatorii au dorit sa determine daca activitatea fizica, anumite medicamenteantrenamentul cerebral sau vitaminele si suplimentele pot ajuta la prevenirea dementei. Majoritatea studiilor au aratat, insa, ca niciuna dintre interventii nu a functionat.

Specialistii se asteapta ca numarul persoanelor afectate de dementa sa creasca in viitor, de aceea cercetatorii din centrul Minnesota Evidence au incercat sa analizeze posibilele metode de prevenire a bolii, informeaza descopera.ro, care citeaza HuffingtonPost. Descoperirile realizate in urma analizarii multiplelor studii au fost publicate in jurnalul Analele Medicinei Interne si reflecta faptul ca nu exista nicio tehnica prin care afectiunea sa poata fi prevenita.

Exercitiile fizice. In cadrul primei observatii, specialistii au analizat 16 studii in care era comparata activitatea fizica si inactivitatea. Concluziile reflecta faptul ca prin combinarea diferitelor tipuri de exercitii fizice nu au fost prezentate rezultate pozitive majore.

Administrarea medicamentelor. Cercetatorii au analizat si informatiile ce comparau efectul prescriptiei medicamentelor asupra cognitiei. Dovezile nu sprijneau utilizarea tratamentelor farmaceutice pentru protectia cognitiei.

Antrenamentul cerebral. In urma analizarii a 11 teste realizate asupra persoanelor cu cognitie normala si scazuta, specialistii au ajuns la concluzia ca progresul este insuficient pentru prevenirea dementei.

Vitaminele si suplimentele. Cercetatorii au analizat 38 de teste privind administrarea suplimenteleor, inclusiv a celor cu omega-3, ginko biloba, vitamina B, C, D si beta-caroten. Acestea au fost comparate cu suplimentele cu efect placebo, insa rezultatele au sugerat ca dovezile au fost insuficiente pentru a demonstra ca acestea functioneaza.

Sursa: bzi.ro

loading...