24 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Consiliul Județean Prahova va implementa strategia anticorupție la nivel instituțional. Proiectul va fi finanțat cu fonduri europene

Consiliul Județean Prahova a depus, miercuri, 9 iunie, cererea de finanțare aferentă proiectului “Măsuri active de prevenire a corupției prin acțiuni de educare și conștientizare la nivel instituțional la nivelul județului Prahova”. Proiectul are drept scop creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul Consiliului Județean Prahova.

Prin acest proiect, finanțat cu fonduri europene, potrivit Consiliului Județean Prahova, „60 de persoane (funcționari publici, personal contractual, aleși locali) vor fi pregătiți profesional în cadrul unor programe pentru prevenirea corupției pentru angajații care, prin prisma atribuțiilor de serviciu, sunt expuși riscului corupției”.

Tot în cadrul proiectului va fi elaborat un manual care să cuprindă, în mod explicit, toate procedurile în domeniul eticii și integrității la nivelul Județului Prahova și va exista o cooperare mai bună interinstituțională, dar și cu societatea civilă.

„Valoarea totală a proiectului este de 391.126,20 lei din care 383.303,68 lei, finanțare nerambursabilă reprezentând 98% din valoarea totală. Contribuția proprie a Județului Prahova va fi de 2% din valoarea totală a proiectului, adică 7.882,52 lei”, a anunțat Consiliul Județean Prahova.

 » Citeste mai mult pe observatorulph.ro

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate