Controalele din trafic au continuat. Politistii au impartit zeci de amenzi

Politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi au actionat pentru cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile publice si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost controlate 174 de autovehicule si au fost legitimate 225 de persoane.

Vezi si: Actiune uriasa a politistilor ieseni! Sute de soferi au fost trasi pe dreapta de catre oamenii legii! Unii s-au ales cu dosare penale – FOTO, VIDEO

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 115 sanctiuni contraventionale, conform Legii nr. 38/2003 si O.U.G. nr.195/2002, în cuantum de 34.575 de lei. De asemenea, au fost retinute 24 de permise de conducere si au fost retrase 5 certificate de înmatriculare si un set de placute cu numar de înmatriculare.

Un barbat de 32 de ani, din comuna Tibanesti, a fost depistat conducând un autoturism, pe DJ248 A, cu viteza de 64 km/h, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.

De asemenea, în urma controlului efectuat, s-a constatat faptul ca acesta efectua activitati de transport persoane, fara a detine autorizatie de transport persoane. Barbatul a fost sanctionat contraventional conform O.U.G. nr. 195/2002 si conform Legii nr. 38/2003.

Vezi si: Cel mai SUFLETIST hot din Iasi a ajuns dupa gratii! In fata politistilor s-a jurat ca nu a furat, dar cu toate acestea a fost dispus sa plateasca tot ce i-a disparut unei femei

Totodata, s-a dispus imobilizarea autovehiculului si retinerea certificatului de înmatriculare si a placutelor cu numarul de înmatriculare. O femeie de 51 de ani, din comuna Bârnova, a fost sanctionata contraventional, cu amenda în cuantum de 580 de lei, fiindu-i retinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iasi, nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni angajati regulamentar în traversarea strazii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.  » Sursa: bzi.ro