Corina Crețu, către Dăncilă: Constat la fiecare întâlnire cât de dezinformată sunteți de către cei din subordine

Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, și-a cerut scuze oficialilor europeni pentru faptul că Guvernul de la București a ignorat munca Comisiei Europene în privința atragerii de fonduri europene. Aceasta a spus că a constatat cu părere de rău, la toate întalnirile cu premierul Viorica Dăncilă, că prim-ministrul este „dezinformat” de către consilierii săi.

„Am urmărit cu mare interes declarațiile autoritătilor privind absorbția fondurilor europene de către România. Daca aceste rezultate vor fi confirmate de serviciile mele, a căror evaluare pe țări va fi definitivată în ianuarie, nu pot decat să felicit autoritățile naționale, în mod sincer. Ceea ce este trist în toate aceste declaratii triumfaliste este ignorarea completa nu neaparat a muncii mele, dar a intregii echipe de experti de la DG Regio, care au venit cu soluîii, discutate la zecile de intalniri bilaterale, atat in ce priveste achizitionarea de ambulante, redirectionarea fondurilor catre IMM-uri, etc. Nu cred că există vreo țară, după cum văd în Revista Presei pe care o primesc în fiecare zi, în care să nu fie menționată Comisia Europeană atunci cand se vorbeste de fonduri europene. Poate că din punct de vedere politic nu este tocmai cel mai nimerit, dar mă simt datoare față de colegii mei de la DG Regio, față de serviciile mele care au venit cu idei și au salvat milioane de euro, să îmi cer scuze pentru faptul că munca Comisiei Europene a fost ignorată în toate interviurile și declarațiile guvernanților”, a scris Corina Crețu, sâmbătă, pe Facebook.

„Doamna Prim Ministru, cu tot respectul, Comisia a schimbat Programul Operațional Regional, nu Guvernul. Îmi pare rău să constat, în fiecare întalnire pe care am avut-o cu Dvs, cat de dezinformată sunteți de către cei din subordinea Dvs, lucru pe care vi l-am transmis în mai multe randuri personal. Vă asigur în continuare de tot sprijinul meu și al Comisiei Europene, așa cum am declarat și la Bruxelles, la conferința de presă comună cu Dl Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene. Cat despre cei care incearcă în fiecare zi să mă atace, prin diverse voci, aș vrea să fac următoarele precizări: toate declarațiile, inclusiv în România, s-au referit strict la portofoliul meu, al politicii regionale, la fondurile pe care le gestionez. În toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene am dat interviuri, am facut conferințe de presă și am prezentat situația la zi. Care în unele tari e bună, în altele nu. Nu numai că nu e interzis (?), dar e obligația mea să încurajez folosirea la maxim a fondurilor europene și să atrag atenția asupra riscurilor. România nu este o țară care să iși poată rata sanse la dezvoltare din orgolii”, a adăugat Corina Crețu.