20.7 C
București
luni, 17 mai 2021

Coronavirus in Italia inca din noiembrie 2019. Virusul a fost gasit in analizele unui copil

Sars-CoV-2 a fost prezent in Italia deja din noiembrie 2019, cu trei luni inaintea pacientului zero” din Codogno. Acest lucru este demonstrat de tamponul orofaringian al unui copil de 4 ani, dus la urgente atunci cu simptome respiratorii si varsaturi.

A doua zi, pe pielea copilului au aparut pete de rujeola, dar nu aceasta a fost boala infectioasa care l-a afectat.

Tamponul, analizat ulterior, a aratat ca motivul imbolnavirii copilului a fost coronavirusul, cu cel putin trei luni inainte de aparitia oficiala a virusului in Italia, cu asa numitul „pacient zero” din Codogno.

Potrivit Corriera della Sera, acest lucru a fost dezvaluit de un studiu realizat de Universitatea de Stat din Milano, publicat in revista Emerging Infectious Diseases.

Aaron Brown 3rd Place Men’s 200m in Doha | IAAF Diamond League May 2019 | CBC Sports

„Ideea a fost de a investiga ulterior toate cazurile de boala exantematoasa identificate in Milano de reteaua de supraveghere a rujeolei si rubeolei in perioada septembrie-februarie, rezultate negative in investigatiile de laborator pentru rujeola”, explica Silvia Bianchi, una din autoarele lucrarii.

Infectia cu Sars-CoV-2 poate provoca simptome similare bolii Kawasaki, comune pentru alte infectii virale, cum ar fi rujeola.

Faptul ca virusul circula de ceva vreme era o ipoteza plauzibila, spun cercetatorii, avand in vedere impactul brusc si violent al pandemiei.

Raspandirea lunga si nerecunoscuta a coronavirusului in nordul Italiei ar putea explica, cel putin partial, impactul devastator si evolutia rapida a primului val.

Studiul, coordonat de Elisabetta Tanzi, a fost realizat in laboratorul acreditat OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) pentru supravegherea rujeolei si rubeolei.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate