Fostul ministru Costel Alexe,  trimis în judecată de DNA în dosarul în care e acuzat că a luat mită 22 de tone de tablă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, ”a lui Costel Alexe, la data faptelor ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și instigare la delapidare”, a transmis, instituția, într-un comunicat.

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, este acuzat de DNA că a primit mită 22 de tone de tablă, în perioada în care ocupa funcția de ministru al Mediului.

”În perioada martie-aprilie 2020, suspectul Alexe Costel, în calitate de ministru al mediului, apelor și pădurilor, ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură)”, au transmis procurorii DNA la începutul anului.

Pe 27 aprilie, DNA l-a pus sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, însă măsura a fost contestată atunci de fostul ministru.

Aceeași măsură a fost luată și în cazul lui Bogdan Grecu, fostul director general al combinatului siderurgic Liberty din Galați, urmărit penal pentru dare de mită și delapidare.

”Sunt nevinovat și am convingerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași și vicepreședinte al PNL”, spunea atunci Costel Alexe.