• Home
  • Grădină
  • Creșteți cu succes producția de castraveți cu trucuri simple: Polenizare, ciupire, legare și altele

Creșteți cu succes producția de castraveți cu trucuri simple: Polenizare, ciupire, legare și altele

productie mai mare de castraveti

Castraveți plini de vitamine, crocanți, sănătoși și delicioși – aceasta este dorința oricărui cultivator de legume, indiferent dacă este pentru uz propriu sau comercial. Cu câteva strategii inteligente, puteți dubla producția de castraveți în acest sezon de vară.

Unul dintre cele mai cruciale elemente pentru producția de castraveți este polenizarea. În a doua jumătate a verii, insectele nu mai polenizează atât de activ florile, astfel încât atragerea polenizatorilor în grădină este esențială. Un truc ingenios este pulverizarea parcelelor cu o soluție de zahăr, care atrage albinele, viespile și bondarii în culturile de castraveți. Dacă este posibil, puteți aduce și un stup.

În plus, ciupirea castraveților este esențială pentru o producție mai ridicată. Îndepărtarea lăstarilor laterali poate îmbunătăți semnificativ randamentul și se recomandă, în special, când castraveții au fost plantați mai târziu. Prin ciupire, plantele își canalizează energia pe rod, ceea ce va duce la o recoltă mai mare.

Legarea castraveților pe suporturi este o altă metodă eficientă pentru a crește producția și a proteja cultura de dăunători. Plantele mai dezvoltate pot fi plasate pe un spalier sau pe plasă. Castraveții legați sunt mai puțin susceptibili de a suferi deteriorări mecanice și sunt mai puțin expuși la bolile fungice.

Un alt aspect vital este udarea adecvată. Castraveții sunt iubitori de umiditate, iar o cantitate suficientă de apă poate dubla producția. La fiecare 2-3 zile, aplică 6-12 litri de apă la 1 metru pătrat de cultură. În cazul castraveților din solar, intervalul dintre udări poate fi redus la 1-2 zile, iar doza de apă poate fi crescută la 10-15 litri pe 1 mp.

Utilizarea unor fertilizanți unici, precum laptele, poate, de asemenea, crește producția. Laptele poate accelera creșterea plantelor și poate dubla randamentul. Potasiul, esențial pentru formarea fructelor, se găsește în abundență în lapte. În plus, udarea cu lapte diluat poate stimula microorganismele benefice din sol, îmbunătățind nutriția plantelor.

Punând în aplicare aceste tehnici simple, puteți avea o producție de castraveți mai mare și de calitate superioară în acest sezon.