CTP, concediat de la Digi24. În ultima emisiune, criticase gafa din emisiunea lui Cosmin Prelipceanu

Cristian Tudor Popescu a anunţat, într-o postare pe Facebook, că nu va mai colabora cu postul Digi 24, în urma unei ”hotărâri unilaterale, care aparține Digi24”.

Anunțul vine la câteva zile după ce jurnalistul criticase gafa făcută de postul de televiziune, care a prezentat un clip video vechi de 14 ani drept un interviu cu un recrut rus.

Într-o postare cu titlul ”Diagnosticul – mai dăunător decât boala”, Cristian Tudor Popescu anunţă că emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima.

Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala.

Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24. Am mai rămas din respect față de telespectatorii emisiunii Cap Limpede și de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat.

Nu există vreo televiziune de știri la care să iau în considerare a mă ”transfera”. Poate că ne vom revedea pe YouTube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe Facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu”, a scris CTP.

CTP a comentat în emisiunea ”Cap Limpede” din 3 iunie gafa din emisiunea lui Cosmin Prelipceanu, care a introdus un clip video vechi de 14 ani, dar pe care l-a prezentat ca și cum ar fi un interviu ”cu un recrut rus”.

În realitate, tânărul vorbea despre genurile de muzică dintr-un club, iar subtitrarea Digi24 a fost greșită. Ulterior, moderatorul și-a cerut scuze.

Jurnalistul a amendat Digi24 pentru ceea ce el a numit ”un fake news negru”. ”Este vorba despre o minciună neagră. Există gri, există mai multe trepte de gri în fake news. Ăsta este un fake news negru, nu are legătură nimic cu nimic”, a spus gazetarul.

În urma gafei, Cosmin Prelipceanu a cerut scuze, afirmând că filmarea a fost preluată de la o sursă verificată care oferise până atunci mai multe știri corecte.