CTP, mesaj dur pentru romanii revoltati pe austrieci: „Niciodata austriecii nu vor fi mai buni la furat decat noi”

Cristian Tudor Popescu a transmis un mesaj dur pentru romanii care indeamna la boicotarea firmelor austriece, in contextul esecului Romaniei privind aderarea la spatiul Schengen.

”Romanosii de pe vremea lui Dragnea, dupa ce au stat o vreme in adormire, emit acum din nou strigate de lupta cu ocazia faultului grosolan aplicat Romaniei de catre Austria. Sa dam Austria in judecata la CJUE, sa boicotam candidatura aceleiasi la sefia OSCE, sa lepadam tot ce e austriac p-acilea, in schimb, sa nu mai mergem la ski in Innsbruck si Kitzbuhel. Asta cu ski-ul e tare: daca sunt asa de romanosi cei care dau an de an o palarie de bani ca sa isi faca placerea in Austria, de ce nu i-au cheltuit demult, patriotic, pe partiile de la Poiana Brasov sau Clabucet?

Cu binecuvantarea lui Grindeanu, CNAIR si CFR cica isi retrag operatiunile de la Erste BCR si le duc la CEC. Din nou o coaja de banana pe care se aluneca logic: daca conditiile financiare oferite de CEC sunt mai bune decat la Erste, cum zice Grindeanu, de ce nu au facut companiile astea transferul mai demult, pagubind astfel atatia ani statul roman? In caz ca, totusi, la CEC e mai prost decat la Erste, inseamna ca, iarasi, prin miscarea asta, e pagubit statul roman”, a scris jurnalistul, potrivit Republica.

CTP il ironizeaza pe George Simion, care a solicitat ca Romania sa nu mai ajute Republica Moldova.
”Simion Trombon, cerand ca Romania sa nu mai dea niciun leu Republicii Moldova, a ajuns gand la gand cu bucurie cu cele mai agresive formatiuni unguresti din Transilvania, care spun ca Romania n-a fost primita in Schengen pentru ca, vrand sa devina imperiu, a cheltuit cu Moldova banii pentru securizarea frontierelor. Ceea ce nu il impiedica pe Simion Trombon sa zbiere, impreuna cu televiziunile amice, „Vrem Petromul inapoi!”. Din nou, o pardalnica de intrebare: inapoi la statul roman, care ce sa faca cu el? Sa fie din nou falimentat in stil mare de nenumarate capuse romanesti, cum era inainte de privatizare?”, a mai scris CTP.

CTP: „Romania nu poate obtine nici in continuare nimic discutand direct cu Austria, ci doar prin intermediul Bruxellesului”
”Cuvantul de ordine este o zicere draga lui Dragnea: „Sa nu stam in pozitia ghiocelului”. Ceea ce arata totala neintelegere a situatiei de catre trambitasii razbunarii, nu numai pentru ca ghioceii rasar in martie, nu in decembrie. Nu e vorba de vreo sabie cu care Nehammer ameninta Romania si noi stam cu capul plecat ca sa nu ni-l taie. Cancelarul Österreich nu tine neaparat sa ne umileasca, pur si simplu nu-i pasa de Romania si Bulgaria. I se falfaie drapelul de reactiile noastre si ale bulgarilor.

Niciunul dintre cele 5 puncte depuse la Consiliul European de Austria nu poate fi indeplinit de Romania, ci doar de Uniunea Europeana. Ceea ce arata si ca negociatorii romani n-au avut niciun moment, nicio sansa de a negocia ceva cu Karneha – tinta loviturii miselesti data de cei doi Romaniei si Bulgariei in ultima clipa este santajarea UE in problema migrantilor. De aceea, Romania nu poate obtine nici in continuare nimic discutand direct cu Austria, ci doar prin intermediul Bruxellesului. In fine, dincolo de toata politica, as vrea sa reamintesc cu mandrie celor care vor sa-si ia tara inapoi ca niciodata austriecii nu vor fi mai buni la furat decat noi”, a conchis CTP.