22.6 C
București
joi, 6 mai 2021

Cu cine s-a iubit Elena Ceaușescu. Cele mai negre secrete din familia dictatorului

Multă vreme au circulat tot felul de legende iar întrebarea cu cine s-a iubit tovarășa Elena Ceaușescu era pe buzele tuturor. Astfel, persoane apropiate cuplului prezidențial de dinainte de 1989 au dezvăluit câteva dintre aventurile Elenei Ceaușescu. Se pare că aceasta a trăit mai multe povești de dragoste și înainte dar și după căsătoria cu Nicolae Ceaușescu.

Soția fostului președinte comunist, Nicolae Ceaușescu, tovarășa Elena, ar fi trăit mai multe povești de dragoste. Iar aceasta s-a întâmplat atât înainte de căsătoria cu dictatorul, dar și după ce a devenit prima doamna în stat. Deși mulți nu ar crede așa ceva, Elena Ceaușescu l-a înșelat de mai multe ori pe Nicolae Ceaușescu. Astfel că după moartea celor doi, apropiații au dezvăluit mai multe amănunte despre amanții Lenuței Petrescu.

Cu cine s-a iubit Elena, soția lui Nicolae Ceaușescu
Elena Ceaușescu nu a fost deloc o soție fidelă. Aceasta l-a înșelat pe Nicolae Ceaușescu în repetate rânduri. Astfel, prima iubire a soției lui Ceaușescu a fost consumață cu un tânăr pe care l-a cunoscut în satul natal, în Vișina. Este vorba de tatăl naistului Gheorghe Zamfir cu care a avut o relație înainte de a pleca acesta la București unde s-a angajat chelner. Apropiații primei doamne în stat spun că Elena ar fi venit după el în Capitală, dar acesta a respins-o.

Elena a rămas în București unde s-a implicat în mișcarea comunistă. Acesta este și locul unde l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soț, Nicolae Ceaușescu. Însă, înainte de căsătorie, în perioada în care Nicolae Ceaușescu era la închisoare, Elena a avut o relație cu un soldat neamț. Această relație a fost surprinsă chiar de fratele lui Nicolae, Nicolae Andruța Ceaușescu. Se spune că Elena ar fi avut o relație chiar și cu fratele dictatorului. Relația cu Marin Ceaușescu a fost însă una de scurtă durata, încheindu-se odată cu plecarea acestuia în armata.

Totodată, pe lista cuceririlor Elenei Ceaușescu se numără și unchiul fostului președinte Ion Iliescu, Eftimie Iliescu. O altă iubire interzisă a fost cea cu generalul Victor Stănculescu care era unul dintre oamenii de încredere ai fostului președinte comunist. Stănculescu a negat vehement orice legătură amoroasă cu soția lui Ceaușescu. Însă, aghiotanții cuplului au afirmat că acesta îi prezenta primei doamne în stat planurile de cercetare științifică, personal. Și o făcea „îndelung, cam prea des și întotdeauna între patru ochi”. În ciuda faptului că a fost infidelă, Elena Ceaușescu a afișat mereu o căsnicie perfectă.

S-a mai iubit cu un doctor dar și cu un fizician
Elena Ceaușescu s-a iubit și cu medicul familiei în timp ce era căsătorită cu acte în regulă cu Nicolae Ceaușescu. Abraham Schechter era la rândul lui căsătorit, dar nu s-a sfiit niciodată să o mângâie chiar în față personalului, în casa unde locuiau soții Ceaușescu. În anul 1973, medicul neamț a murit în condiții suspecte. Moartea sa nu a fost elucidată nici până în aceste zile, iar gurile rele spun că dictatorul s-ar fi răzbunat. Varianta oficială arată că medicul s-ar fi aruncat de la etajul cinci al Spitalului de Urgență Floreasca, dar există anumite suspiciuni că ar fi fost aruncat de la fereastră de persoane care au rămas necunoscute. După sinucidere s-a găsit un bilet de adio care arată că medicul și-a pus capăt zilelor din cauza că soția sa era grav bolnavă.

Aghiotantul lui Nicolae Ceaușescu, Nicolae Stan, a mărturisit că, Elena s-a iubit și cu un fizician. Ioan Ursu a fost coordonator al programului nuclear al României, membru PCR și ministru în guvernele comuniste. Acesta nu s-a ferit niciodată să arate public că se iubește cu Elena Ceaușescu.

La un moment dat, în timpul vizitei lui De Gaulle, la Craiova, prin 1968, a ajutat-o să se urce în elicopter. Atunci, nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a și pipăit-o puțin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei, și l-am întrebat cum de își permite așa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbați, în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă”, a povestit Nicolae Stan.

Așadar, aceste legende nu prea par trase de păr dacă ne gândim cu cine s-a iubit Elena Ceaușescu.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate