• Home
  • Grădină
  • Cu doar o cană din acest lichid, orhideele rezistă până la 5 ani

Cu doar o cană din acest lichid, orhideele rezistă până la 5 ani

Cu doar o cana din acest lichid orhideele rezista pana la 5 ani

Pentru orhidee sănătoase, este suficientă o cană din acest lichid de casă – este excelent și este recomandat de toți grădinarii cu experiență.

Cum faci ca o orhidee frumoasă să dureze pentru totdeauna? Deși este o plantă foarte dificil de crescut, există câteva trucuri mici pe care le poți folosi pentru a o menține în viață timp de cinci ani sau mai mult. Este o substanță complet naturală, bogată în elemente care pot face diferența pentru o plantă atât de delicată. Grădinarii cu experiență folosesc zilnic acest amestec pentru plantele lor și îl recomandă chiar și celor fără experiență.

Ingrediente naturale pentru orhidee sănătoase

Orhideele nu sunt doar frumoase, ci și foarte greu de păstrat în viață. De fapt, ele sunt printre cele mai greu de îngrijit, chiar și de către persoanele cu foarte multă experiență. Pe lângă o locație perfectă, bogată în umiditate, aceste plante au nevoie de o aprovizionare continuă cu lichide.

Grădinarii au descoperit că prin stropirea frecventă a acestei plante cu o substanță special creată, se poate obține o înflorire minunată și o viață lungă.

orchidea sana

Ingredientele simple și naturale sunt:

  • Un mar;
  • O frunză de aloe vera.

Spălați și tăiați mărul în bucăți într-o oală. Faceți același lucru și cu frunza de aloe vera. În continuare, trebuie să scufundați cele două ingrediente naturale în apă la temperatura camerei. Se va macera câteva minute , apoi substanța este gata.

Cum se folosește substanța de măr și aloe vera

Grădinarii au descoperit cum două astfel de ingrediente împreună pot oferi plantei o nutriție optimă, precum și o udare blândă . Marul este bogat in proprietati si vitamine, cu saruri minerale care hranesc in profunzime.

mela con aloe

Se alege un soi roșu și suculent , care poate transfera toate beneficiile și proprietățile posibile plantei de orhidee.

Aloe vera este deja recunoscută de popoarele antice pentru proprietățile sale naturale. Este un agent antibacterian natural care elimina toate tipurile de bacterii si hraneste si hidrateaza toate tipurile de plante. Ideala atat pentru gradini cat si pentru oameni, este planta care ajuta plantele sa fie sanatoase si frumoase.

Cum se folosește această substanță? Cel mai bine este să strecurați lichidul după ce ambele ingrediente și-au eliberat proprietățile diferite. Udă solul plantei imediat, sau chiar și o dată pe săptămână (nu există contraindicații).

Alternativ, cidru de mere sau oțet de mere poate înlocui mărul. Aceste două substanțe au aceleași proprietăți și protejează și îngrijesc planta în profunzime. În orice caz, adăugarea de aloe vera este esențială.

Orhideea este o plantă foarte sensibilă , așa că folosiți întotdeauna numai ingrediente naturale. De asemenea, întreabă-ți grădinarul de încredere care este cel mai bun mod de a-l menține frumos și sănătos.