18.8 C
București
duminică, 13 iunie 2021

Corpul tau te va avertiza cu o luna inainte de un atac de cord! Cele 8 simptome pe care sa nu le ignori!

In fiecare an, milioane de oameni sufera un atac de cord sau infarct miocardic, ce presupune deteriorarea permanenta a muschiului inimii. Miocardic inseamna tesutul muscular al inimii, iar infarct inseamna moartea tesutului ca urmare a lipsei de alimentare cu sange.

De regula, are loc in ventriculul stang. Cei mai frecvent afectati sunt barbatii, adesea inaintea varstei de 60 de ani. Conform Asociatiei Americane a Accidentelor Vascular Cerebrale si Bolilor de Inima, pot fi mai multe cauze ale producerii acestora, dar cele mai des intalnite sunt aprovizionarea insuficienta cu sange sau blocajul unei artere coronare.

La ora actuala sunt peste 700 000 de mii de cazuri, iar peste 100 000 dintre acestia nu mai au sanse de recuperare.

Iata cele 8 semne principale pe care corpul le comunica cu o luna inainte ca o persoana sa sufere un atac de cord.

1. Cu aproximativ o luna inainte, corpul devine mai slabit din cauza unui flux si circulatii ale sangelui insuficiente.

Din cauza apropierii arterelor intre ele, muschii slabiti sunt un semnal de alarma ce poate ajuta la identificarea unui infarct prematur.

2. In momentul in care fluxul de sange este redus, senzatia de ameteala este si ea un semnal de alarma ce nu trebuie ignorat. Din cauza faptului ca sangele nu ajunge cum trebuie la creier, inainte de a suferi un infarct veti avea dese simptome de ameteala.

3. Pe langa senzatia de ameteala, pot aparea transpiratiile reci. Fara o circulatie corecta a sangelui, corpul uman incepe sa asudeze, se raceste si va avea o stare generala de rau.

4. Daca observati ca aveti dureri in piept sau alte dureri la nivelul bratelor, spatelui si umerilor, este recomandat sa consultati opinia unui medic. Durerea de piept sau acea senzatie de „gheara in piept” sunt semne ale unui eventual infarct.

5. Multe dintre victimele infarctului au racit sau s-au imbolnavit de gripa cu o luna inainte. Fiti cu bagare de seama si la acest aspect, scrie andreilaslau.ro.

6. Pe langa faptul ca va veti simti corpul foarte slabit, inaintea producerii unui infarct apare si acea oboseala cronica care este cauzata de aprovizionarea insuficienta cu sange. In asemenea situatie, corpul munceste mult mai mult sa ofere cantitatea suficienta de sange si de aceea se simte extenuat.

7. Respiratia greoaie este un alt simptom al producerii unui infarct. La fel ca toate celelalte organe din corp, plamanii, la randul lor, au nevoie de sange si oxigen. Cand inima nu functioneaza cum trebuie, plamanii vor fi si ei afectati.

8. Senzatia de greata, indigestie, arsuri la stomac si dureri abdominale sunt alte semnale ce mai pot anunta corpul de producerea unui infarct.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate