24 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Culisele statului paralel | Mihai Răzvan Ungureanu, premierul cu cel mai SCURT mandat, produsul lui Traian Băsescu. Ce TUNURI a dat

Culisele statului paralel | Mihai Răzvan Ungureanu, premierul cu cel mai SCURT mandat, produsul lui Traian Băsescu. Ce TUNURI a dat 1
Mihai Răzvan Ungureanu. A devenit premier al României pe 9 februarie 2012, la propunerea președintelui Traian Băsescu. De la UTC-ist șef de promoție, apoi ministru și șef al Serviciului de Informații Externe, ascensiunea lui Ungureanu ajunsese în punctul culminant. I-a luat locul lui Emil Boc, care a decis să-și depună mandatul. Unele sondaje arătau că înlăturarea lui Boc de la șefia guvernului ar crește popularitatea președintelui cu câteva procente, iar acesta a fost motivul servit presei.

”Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului. Am luat această decizie pentru a detensiona situația politică și socială din țară, dar și pentru a nu pierde ceea ce românii au câștigat cu atâtea suferințe și anume stabilitatea economică a țării”, spunea Emil Boc.

Boc nu și-a dat demisia atunci când opoziția a depus numeroase moțiuni de cenzură și nici când românii ieșiseră cu miile în stradă, din cauza tăierilor masive din salarii și pensii.

În aceeași zi, dimineața, președintele Traian Băsescu l-a numit interimar pe Cătălin Marian Predoiu,

 » Citeste mai mult pe realitateadeprahova.net

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate