23 C
București
miercuri, 16 iunie 2021

Culisele statului paralel | ”Țigareta” 1 și 2, cele mai mari dosare de corupție – tunuri de milioane. Legăturile între contrabandiști, SRI, Armată și politicieni

România – 3 granițe cu cea mai activă formă de crimă organizată din zona Europei de Est. În zonele de Est, Nord-Est și în Sud-Vest ale țării, o tigară din cinci fumate este traficată. Este un fenomen care a luat amploare, paradoxal, după aderarea României la Uniunea Europeană, exact când ar fi trebuit să ne întărim frontierele. Din cei 3.0000 de kilometri de graniță, 2.000 delimitează spațiul european, adică sunt granișe cu state non – UE. Anual, din cauza faradelegilor de la granita, aproape 300 de milioane de Euro ajung în conturile unor rețele organizate, greu de destructurat. Joi, în emisiunea ”Culisele statului paralel”, Anca Alexandrescu a dezvăluit legăturile dintre mafia țigărilor, SRI, Armată și politicieni.

Tot ce reușește justiția să distrugă azi, renaște mâine. Complicitatea vameșilor și a șefilor lor se transmite de la o generație la alta. Uneori se fac razii ample și pică sute de contrabandiști, mici cărăuși și câțiva vameși, foarte rar câte un șef de rețea sau un șef corupt dintr-o instituție a statutului.

Primul scandal de corupţie de mare anvergură din România postdecembristă a fost „Ţigareta 1”.

 » Citeste mai mult pe realitateadeprahova.net

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate