Cum alegi agentia de marketing online potrivita?

51

Atunci cand te hotarasti sa te promovezi online incepi sa cauti o agentie de marketing online cu care sa colaborezi.

De cele mai multe ori antreprenorii aleg agentia in functie de pret si de portofoliul acestora sau sunt cazuri in care primesc recomandari de la cei apropiati.

E foarte important ca atunci cand alegi agentia potrivita businessului tau sa iei in calcul cateva aspecte:

  1. Daca au experienta in domeniul tau de activitate
  2. Daca sunt o agentie certificata ( Google & Facebook )
  3. Cat de mare este echipa si daca-ti este alocata o echipa dedicata tie
  4. Cat timp petrec in conturi special pentru tine

Ceea ce face diferenta intre agentiile mari si cele mai mici, o reprezinta timpul alocat pe contul tau.

Atunci cand esti un business mic care nu are bugete foarte mari, ai nevoie ca cei care lucreaza pentru tine sa petreaca cat mai mult timp pe contul tau si sa optimizeze campaniile astfel incat bugetul investit sa fie unul eficient.

Campaniile de promovare prin Pay per Click sunt foarte bune pentru ca pot aduce rezultate imediate insa daca acestea nu sunt optimizate cum trebuie, risti sa pierzi foarte multi bani.

De aceea atunci cand alegi o agentie sa te ajute cu campanii de promovare pe Google  sau de ce nu cu acele campanii de promovare pe Facebook tine cont de profesionalismul acestora pentru ca bugetele nu sunt nelimitate si fiecare rezultat conteaza.

In piata din Romania, sunt foarte multe agentii ce ofera servicii de promovare si de multe ori iti este foarte greu sa o alegi pe cea potrivita pentru businessul tau. Din aceasta cauza incepi sa faci un research si sa intrebi in stanga si in dreapta care este agentia potrivita tie.

Daca urmezi criteriile prezentate mai sus ai sanse foarte mari sa alegi o agentie potrivita pentru tine.

Agentie sau Freelancer?

O alta intrebare pe care o auzim destul de des. Multi se intreaba de ce sa lucreze cu o agentie in loc sa lucreze cu un freelancer.

Raspunsul nu este unul tocmai simplu pentru ca sunt multe variabile care pot schimba datele problemei.

Un mare avantaj al colaborarii cu un freelancer o reprezinta costul mult mai mic fata de cel al unei agentii insa trebuie privit si din perspectiva faptului ca din punct de vedere juridic iti este mai greu sa te intoric impotriva unei persoane fizice, fata de o persoana juridica. De asemene nu toti freelancerii lucreaza pe o entitate juridica si de cele mai multe ori trebuie sa faci artificii pentru a scoate banii din firma.

Cel mai indicat este sa apelezi la o agentie care sa nu fie foarte mare pentru ca atunci nu au timp sa se implice, daca nu esti un client mare pentru ei.

De cele mai multe ori alegi agentia si in functie de nivelul businessului tau, tocmai pentru a te simti pe acelas nivel cu cel cu care colaborezi si nu sa te simti mult inferior acestuia.

loading...
Loading...

Cmentariile sunt închise