Cum arata dieta care ar putea salva milioane de vieti? Regimul alimentar care imbunatateste sanatatea

Majoritatea problemelor de sanatate au ca principala cauza alimentatia dezechilibrata, motiv pentru care specialistii sunt de parere ca la nivel mondial, oamenii ar trebui sa faca o serie de schimbari in ceea ce priveste regimul alimentar. Dupa mai multe cercetari, oamenii de stiinta au descoperit cum arata dieta care ar putea salva milioane de vieti. 

Lipsa timpului ii determina pe oameni sa aleaga tot timpul variantele care sunt la indemana lor, mesele principale avand la baza produse semipreparate sau din categoria fast food. Toate aceste obiceiuri alimentare afecteaza silueta, sanatatea si mediul pe termen lung, fenomen observat de cercetatori de-a lungul timpului.

Cum arata dieta care ar putea salva milioane de vieti?
Analizand informatiile obtinute in timpul cercetarilor, specialistii au ajuns la concluzia ca exista o dieta care ar putea salva milioane de vieti, transformand astfel viitorul planetei. Regimul alimentar gandit de oamenii de stiinta presupune reducerea consumului de carne rosie si zahar si introducerea legumelor, fructelor, nucilor si laptelui in alimentatie.

Cercetatorii sunt de parere ca o bucata de carne rosie pe luna sau doua portii de peste sau pui pe saptamana sunt suficiente pentru ca organismul sa functioneze perfect. Pe parcursul dietei, oamenii sunt sfatuiti sa consume nuci, leguminoase, oua, cartofi, lapte, legume si fructe, potrivit theday.co.uk.

Acest regim isi propune sa ii ajute pe oameni sa adopte un stil de viata sanatos, dar in acelasi timp sa fie reduse daunele provocate asupra planetei. Productia de alimente este responsabila pentru un sfert din gazele cu efect de sera, ceea ce inseamna ca grija pentru alimentatie ar putea avea un impact pozitiv asupra mediului. Alimentatia nesanatoasa este una din principalele cauze ale mortalitatii in lume, iar cercetatorii considera ca aceasta noua dieta ar putea preveni pana la 11 milioane de decese in fiecare an.

“Civilizatia este intr-o criz

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !