Cum descifram limbajul corpului la barbati

Atunci cand esti cu cineva, mai mult de 75% din comunicare are loc la nivel nonverbal. Adesea ramai cu un semn de intrebare dupa o intalnire – oare te place cu adevarat sau nu? De cele mai multe ori ne concentram mai mult pe cuvintele celui cu care suntem si prea putin pe gestica, mimica sau postura. Insa in vreme ce vorbele sunt foarte inselatoare, limbajul trupului este aproape imposibil de controlat si arata care sunt intentiile adevarate ale celui de langa tine. Daca devii experta in comunicarea nonverbala, semnele de intrebare vor disparea si vei sti daca tipul respectiv merita sau nu atentia ta.

Cand studiezi limbajul corpului la barbati, primul lucru la care trebuie sa te uiti sunt pupilele, asupra carora nu putem avea vreun control. In momentul in care cuiva ii place de tine, pupilele se vor dilata. Urmatorul pas este sa evaluezi contactul vizual pe care il ai cu cel din fata ta. In societatea noastra este considerat politicos ca privirile sa se intalneasca destul de des, dar sa nu fie persistente – contactul vizual constant este considerat a fi o metoda de intimidare, deoarece persoana cealalta se va simti studiata si evaluata. De asemenea, acesta mai poate fi un semn ca incearca sa te minta – se va stradui atat de mult sa nu evite privirea ta, incat contactul vizual va deveni insistent. 

Directia privirii este un indiciu util legat de sinceritatea lui. Daca se uita in stanga, inseamna ca incearca sa isi aminteasca ceva. Daca se uita in dreapta, acceseaza zona creativa a creierului, ceea ce inseamna ca sunt sanse mari sa minta. Traiectoria privirii este un alt „simptom” al faptului ca e indragostit. In mod normal privirea se misca de la un ochi la celalalt, apoi la nas sau la gura. In cazul in care e atras de tine, privirea i se va duce si mai mult in jos, spre gat si chiar dincolo de el – semn ca vrea sa te sarute!

Pozitia corpului spune multe despre stare de spirit a partenerului tau. Daca observi ca sta cu bratele incrucisate si inclinat pe spate, inseamna ca nu este prea incantat de situatie si abia asteapta sa plece. Cand un barbat e topit dupa tine, isi va indrepta pieptul si umerii spre tine, indiferent daca vorbeste cu altcineva – tendinta este sa stea pozitionat spre cea mai importanta persoana din camera.

Chiar daca are un zambet cuceritor, trebuie sa te intrebi daca este veritabil sau nu.  Zambetul real se vede pe toata fata, in special in zona ochilor si este aproape imposibil de simulat. Un zambet fortat se foloseste doar de muschii din zona gurii, iar partea superioara a fetei ramane neclintita. In plus, de cele mai multe ori zambetul fals dezvaluie dintii de jos si arata mai mult ca un ranjet.

Daca observi ca zambeste usor, doar cu colturile gurii, inseamna ca este atras de tine, dar nu vrea sa arate prea mult la inceput.

 » Sursa: sanatate.bzi.ro