Cum poti slabi cu dieta… „aglomerata”

Foarte multe persoane care decid sa inceapa o dieta se concentreaza pe taierea anumitor alimente de pe lista si, de asemenea, pe lungul sir al produselor care urmeaza sa le fie interzise. O nutritionista din Australia a schimbat regula.

O abordare cu totul inedita a scaderii in greutate este promovata de dieteticiana australiana Lyndi Cohen, din Sydney. Specialista propune o dieta „aglomerata” si garanteaza o scadere sana- toasa in greutate fara abtinerile pe care le impune un regim obisnuit. Metoda pe care o recomanda Lyndi este introducerea in meniul zilnic a cat mai multor produse sanatoase, lasand in acest fel foarte putin spatiu pentru cele care nu aduc decat daune organismului. In timp, acestea din urma dispar automat din obiceiurile alimentare. 

„Aglomerarea este ceva ce recomand in cadrul programului pe care il promovez, fiind indicata cu precadere celor care lupta cu kilogramele in plus si nu au inregistrat rezultatele dorite. De asemenea, acest sistem este ideal pentru cei care recurg la mancatul emotional, se supraalimenteaza sau se hranesc in salturi”, explica Lindy, care adauga ca unul dintre efetele imediate ale acestui fel de a manca este un surplus de energie, potrivit taifasuri.ro.

O zi din viata unei persoane care incepe dieta „aglomerata” include doua portii de fructe si intre cinci si zece portii de legume. „Faceti tot posibilul sa mancati legume si boabe. Si nu uitati sa beti multa apa”, recomanda Lindy. Folosind exemplul personal, nutritionista atrage atentia ca o portie de paste asigura, prin sos, foarte putini nutrienti comparativ cu ce se poate obtine din trei portii de legume. 

„Cand lucrurile sunt judecate in mod corect si decizia este luata, stilul de a manca sanatos devine foarte usor”, adauga specialista. Potrivit acestei filosofii, persoana care adopta regimul „aglomerat” se satura cu alimente sanatoase si nu mai trebuie sa fie preocupata de numararea caloriilor. „Modul de a gandi este foarte simplu:

 » Sursa: sanatate.bzi.ro