10 C
București
miercuri, 14 aprilie 2021

Cum putem deveni imuni la coronavirus cu cel mai simplu gest. E la îndemâna oricui

O nouă descoperire despre coronavirus ar putea schimba modul de gândire al românilor. Masca de protecție ne-am putea imuniza împotriva COVID-19. Explicația apare într-un studiu care arată că oamenii care poartă masca de protecție sunt expuși la o cantitate mai mică a virusului, ce nu i-ar putea îmbolnăvi, ci doar imuniza.

Cum ne poate imuniza masca de protecție împotriva coronavirusului

Persoanele care se infectează cu noul coronavirus, în ciuda faptului că au purtat masca de protecție, pot suferi de o formă mai ușoară a bolii, datorită acestui fapt. Mai mult, masca de protecție ne poate face imuni împotriva infecției, arată o cercetare publicată în New England Journal of Medicine.

Ceea ce arată acest studiu este faptul că oamenii care poartă masca de protecție pot suferi forme mult mai ușoare de îmbolnăvire, iar boala nu are urmări. Astfel, mesajul experților este acela de a respecta sfaturile medicilor și ale autorităților de a purta masca de protecție este întărit cu acest studiu.

Ce rol are masca de protecție

Totuși, specialiștii au transmis și că faptul că este purtată masca de protecție poate mări numărul de pacienți asimptomatici. Acesta ar avea un rol esențial în cazul în care vorbim despre reinfectări, pentru că pacienții care au purtat masca de protecție nu vor avea niciun fel de simptomatologie.

„Este adevărat că datorită purtării măștii de protecție ar putea crește proporția de asimptomatici. Astfel, ar crește numărul oamenilor care ating imunitatea, cel puțin pe termen scurt, cât timp așteptăm vaccinul”, a transmis Monica Gandhi, medic infecționist și cercetător la Universitatea din California, care este, în același timp, și unul dintre autorii studiului.

Totuși, acest studiu are niște ipoteze ce nu au fost validate de întreaga comunitate științifică, dar, trebuie menționat că acesta deschide o cale care s-a dovedit a-i entuziasma pe specialiști. Motivul este acela că masca de protecție ar putea deveni o formă de variolizare care să generze imunitatea.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate