Cum sa inmoi puloverele care te zgarie si iti irita pielea

Indiferent cat de stylish ar fi o piesa vestimentara, daca simti ca iti irita pielea si iti provoaca o senzatie neplacuta de mancarime, atunci probabil nu o vei purta. Este valabil in special pentru tricotajele din lana sau alte materiale aspre pe cei mai multi oameni le evita din aceasta cauza. Dar folosind produse pe care le ai deja in casa, poti sa inmoi textilele aspre astfel incat sa devina confortabile si placute la atingere. Nu uita sa citesti intotdeauna eticheta hainelor inainte de a le spala. Respecta recomandarile cu privire la temperatura de spalare si metoda de curatare sau uscare. Iata cum sa inmoi hainele din materiale aspre, care iti provoaca senzatie de mancarime pe piele:

Vei avea nevoie de:

– Detergent lichid de rufe
– Bicarbonat de sodiu
– o soseta pentru copii
– Otet alb
– ?ervetele cu balsam de rufe pentru uscator
– Balsam de par
– Prosoape

Spalarea in masina automata a hainelor aspre

Pasul 1
Pune hainele aspre in masina de spalat. Seteaza masina la un ciclu delicat de spalare si alege o temperatura mica a apei pentru a evita intrarea la apa a materialului. Adauga un detergent pentru piele sensibila in masina de spalat.

Pasul 2
Pune trei linguri cu bicarbonat de sodiu in soseta pentru copii. Adauga soseta in cuva, impreuna de hainele.

Pasul 3
Pune jumatate de cana cu otet in timpul ciclului de clatire.
Foloseste o cana cu otet daca masina este plina.

Pasul 4
Dupa terminarea ciclului de spalare, transfera rufele in uscator si seteaza programul de uscare rece. Adauga doua servetele cu balsam pentru uscare, care vor face rufele moi si parfumate.

Spalarea manuala a hainelor aspre

Pasul 1
Pune apa calda in chiuveta sau intr-un lighean si adauga un capac de detergent lichid.

 » Sursa: sanatate.bzi.ro