Cum sa iti faci un website WordPress in 5 pasi simpli

Ai nevoie de un website pentru a pasi in blogosfera sau pentru a lansa un business online ori un canal de vanzari pentru businessul tau offline? Platforma WordPress, poate cea mai populara din lume in acest moment, este cea mai simpla, ieftina si la indemana solutie pentru tine. In mare parte, poti folosit totul gratuit, vei plati mai mult pentru functionalitati premium, pe care le poti evita chiar si daca iti doresti o treaba profesionala si nu un proiect de amator. Totul sta mai degraba in timpul pe care il aloci pentru a te ocupa de toate detaliile ce trebuie puse la punct. 

Daca vrei un website WordPress pentru blog sau afacere personala ori chiar un website pentru o revista sau un ziar online, iata care sunt cei 5 pasi simpli pe care trebuie sa-i urmezi:

1. Ideea in sine

Contureaza foarte clar in minte si chiar in scrie (pe hartie sau intr-un document electronic) ce vrei sa faci, ce iti doresti de la proiectul tau. Ai nevoie de o idee, de un concept. Spre exemplu, considerand ca vrei sa lansezi un blog, trebuie sa decizi cum isi va orienta acesta „politica editoriala”, ce domenii va aborda. Poate te gandesti la un blog personal in care sa vorbesti despre viata ta, despre calatorii, actiuni pe care le faci… Ai grija insa ca subiectele sa fie totusi relevante pentru un public. Pana la urma, nu publici nimic doar pentru tine, este clar ca te adresezi cuiva… Cele mai multe persoane isi exploateaza pe internet, pe bloguri, pasiunile cele mai puternice. Poate sa fie vorba despre muzica, despre turism, despre masini, despre tehnologie, IT&C. Foarte populare sunt blogurile cu diverse sfaturi utile pentru viata de zi cu zi: bloguri cu sfaturi culinare si retete, website-uri cu sfaturi despre cresterea copiilor, bloguri cu recomandari de cosmetice etc.

2. Numele website-ului

Website-ul tau are nevoie de o identitate clara. Gandeste-te la un nume usor de retinut, dar cu individualitate. Atentie, numele website-ului este dat implicit de domeniul web ales, deci verifica atent daca adresa este disponibila pentru inregistrate. De preferat, alege un domeniu de tip .ro. Poti sa optezi si pentru .com sau .net ori chiar .eu, extensii de asemenea populare. In orice situatie, trebuie sa stii ca domeniul nu are o plata unica, ci se plateste anual (poti, desigur, sa platesti anticipat pentru mai multi ani). Daca faci un blog, poate fi numele tau, o porecla sau ceva relevant pentru domeniul pe care il vei aborda. Gandeste-te daca vrei sa ai o abordare personala sau una neutra, profesionala. Vei avea nevoie si de un logo, poti gasi resurse online sau poti sa apelezi la o persoana ce are cunostinte relevante de design. Daca gandesti deja la scara mare, ai posibilitatea de a inregistra la OSIM brandul tau.

3. Gazduirea web

Un website are nevoie de hosting. Si nu de orice hosting, pentru ca sigur vei dori sa fie un server de calitate,

 » Sursa: bzi.ro