18.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Cum scapi de furnici din bucătărie, dacă te-au invadat. Cele mai eficiente metode naturale

Oricine a experimentat cel puțin o dată o astfel de invazie este curios să afle cum poți să scapi de furnici din bucătărie prin metode naturale. Și aceasta deoarece peste tot putem găsi felurite soluții care elimină aceste insecte. Însă aceste soluții sunt pline de chimicale care ne pot afecta într-o mare măsură și pe noi.

Ce poate fi mai deranjant decât să intri dimineața în bucătărie și să descoperi că ești invadat de furnici?! Acești minusculi soldați sunt printre cele mai invazive insecte și, de regulă, este greu să scapi de ele. Cu toate acestea, nu trebuie să te descurajezi! Există destule metode naturale care te scapă de furnici.

Încă de la început vă spunem că furnicile nu sunt insecte dăunătoare. Și totuși, atunci când apar în număr mare în casă sau apartament ele ne pot da reale bătăi de cap. Aceste supărătoare insecte pot apărea în casă când te aştepţi mai puţin, creând disconfort şi chiar fobie. Din fericire există numeroase soluții simple pe care le ai la îndemână pentru a scăpa de furnici, iar pe unele le poți găsi chiar la tine acasă.

În primul rând, dacă menţii curăţenia în casă, furnicile nu au tentaţia de a zăbovi în bucătărie ori în orice altă încăpere. Și totuși, dacă observi lemn deteriorat şi umed în casă, acesta este un semn că locuinţa ta e infestata de acerste insecte.

Așadar, nu lăsa firimituri în bucătărie sau oriunde alegi să mănânci. Nu ar fi rău să mături și să aspiri sistematic măcar o dată pe săptămână. De asemenea, e bine să ştergi orice urmă produsă de resturile alimentare. Apoi, îndepărtează zilnic gunoiul din casă. Schimbă sacul frecvent, mai ales atunci când arunci resturi de mâncare în el.

Totodată, ar fi bine să nu lași resturi de mâncare în chiuvetă. Când termini de mâncat, asigură-te că arunci resturile în coşul de gunoi. Nu în ultimul rând, ține alimentele în siguranţă. Orice pungă cu alimente deschizi, asigură-te că o şi închizi. De asemenea, orice recipient cu mâncare trebuie închis ermetic, altfel, furnicile vor pătrunde oriunde este mâncare…

Alungă furnicile cu soluții naturale
Sigur nu vrei să-ți împânzești casa de soluții chimice, așa că ar fi bine să te protejezi de furnici prin metode naturale. Poți face asta cu un amestec de oţet (o parte) şi apa (3 părţi). Pune soluția într-un pulverizator şi stropește în zonele unde ai văzut că circulă furnici. Oţetul e un duşman al frunicilor, care vor refuza să mai treacă prin zonele stropite. Această substanţa nu va ucide furnicile, ci doar le va alunga. Ca alternativă, poţi înlocui oţetul cu săpun lichid.

O altă metodă este scorţişoara sau cafeaua măcinată. Nici aceste ingrediente nu sunt pe placul furnicilor. Le poţi împrăştia chiar şi la ferestre sau la uşi. Totodată, poţi folosi boia de ardei iute, ulei esenţial de mentă sau chiar usturoi pentru a alunga furnicile din casă.

Nu în ultimul rând dacă vrei să știi cum săp scapi de furnici din bucătărie, poți folosi borax amestecat cu zahăr. Această momeală va atrage furnicile ca un magnet. Însă după ce vor gusta din pulberea dulce, furnicile vor muri, deoarece boraxul le atacă sistemul digestiv.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate