22.6 C
București
joi, 6 mai 2021

Cum se curăță bijuteriile, în special cele din argint. Doar așa vor arăta impecabil

Multe persoane, nu neapărat doar femei, adoră să le poarte, însă puțină lume știe cum se curăță corect bijuteriile, fie din argint ori aur. Strălucitoare sau patinate, bijuteriile din argint au un farmec aparte, care vorbește despre personalitatea celui care o poartă. Însă cu timpul, acestea se oxidează și își pierd strălucirea.

Cu timpul, obiectele din argint se oxidează în urma contactului cu aerul, cu umezeala, cu diverse soluții ori în reacție cu pH-ul pielii. Acest efect patinat poate înfrumuseța bijuteriile mai mult, însă dacă dorești să revină la forma inițială, le poți curăța.

Curățarea bijuteriilor folosind ingrediente naturale este ușor de făcut cu câteva lucruri pe care probabil le ai deja. Această metodă funcționează excelent pentru toate bijuteriile, atât de argint, cât și de aur.

Din fericire, argintul se curăță foarte ușor, așa că nu trebuie să îți faci griji cu privire la această operațiune. Dar iată de ce ai nevoie pentru curățarea bijuteriilor acasă:

Folie de aluminiu
1 lingură de bicarbonat de sodiu
1 lingură de sare
1 lingură de apă de gură
1 cană de apă caldă
Castron
Periuță de dinți
Puneți folia de aluminiu pe fundul vasului și adăugați peste ea o cană cu apă caldă. Apoi puneți o lingură de bicarbonat de sodiu și una de sare. Se adaugă o lingură de apă de gură peste toate celelate și se amestecă foarte bine. În lichidul rezultat se pun bijuteriile pe care le lăsăm să se odihnească pentru 10 minute.
După ce timpul a expirat, folosiți o periuță de dinți veche și frecați bijuteriile, adăugând din acea compoziție. La sfârșit, puneți bijuteriile în apă rece pentru încă câteva minute iar apoi uscați-le cu un șervet.

De ce oxidează bijuteriile
Motivul pentru care oxidează bijuteriile este unul simplu. Argintul din care sunt lucrate este, mai exact, un aliaj din 925‰ argint pur și 75‰ cupru. Argintul care nu este aliat cu nimic (care are o puuritate de 1000‰) nu oxidează. Cu taote acestea, este un metal prea moale pentru a fi prelucrat pentru bijuterii. Din acest motiv trebuie întotdeauna aliat cu un metal care să îi dea mai multă rigiditate.

Practic, „vinovatul” pentru oxidarea argintului este, de fapt, cuprul cu care acesta este aliat. Din fericire, există mai multe soluții de curățare, așa că nu trebuie să-ți faci griji cu întreținerea bijuteriilor din argint. Iar cu soluția prezentată mai sus este foarte bună și pentru curățarea tacâmurilor din argint.

Așadar, acum că ai aflat cum se curăță bijuteriile din argint le vei purta mai des fără să te îngrijoreze faptul că acestea au oxidat între timp…

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate