19.4 C
București
marți, 13 aprilie 2021

Cum se curăță rapid parbrizul înghețat. Este metoda cea mai simplă

Acum, în sezonul rece, cea mai mare parte a șoferilor se întreabă cum se curăță cât mai repede parbrizul atunci când este înghețat. Și aceasta deoarece e o problemă cu care se confrunta toţi şoferii, iarna, dar și o adevărată provocare atunci când te grăbești.

Vremea rece creează adevărate probleme tuturor şoferilor, indiferent de experiența acestora. Fie că este vorba despre dezgheţarea parbrizului, dezaburirea geamurilor sau deblocarea încuietorile, există câteva trucuri care vă vor ajuta să treceţi mai uşor peste problemele specifice iernii.

Iarna este anotimpul cel mai neplăcut pentru conducătorii auto, deoarece ninsoarea şi gerul le provoacă nenumărate probleme. Pe lângă schimbarea pneurilor sau grija condusului în condiţii de vreme rea, dezgheţarea maşinii reprezintă un adevărat coşmar. Din fericire, există mai multe metode care vă ajută să treceți mai uşor peste problemele create de vremea rece.

Cum se curăță rapid parbrizul înghețat
Atunci când vremea este geroasă sau mai e și viscol, nu e deloc o plăcere să încerci să cureți parbrizul. Iar dacă ți-a trecut prin minte să folosești apă fierbinte, ar fi bine să renunți pe loc la idee. În primul rând se poate sparge parbrizul, iar vopseaua poate sări. Nu e nimic mai enervant decât să te trezeşti dimineaţa, să ieşi din casă şi să găseşti parbrizul maşinii îngheţat. Astfel, vei pierde timp curăţând cel puțin o porţiune care să îţi permită vizibilitatea. Totodată, s-ar putea să și întârzii la serviciu. Cu toate acestea, ai la îndemână o soluţie mult mai rapidă şi mai eficientă.

Pentru aceasta nu ai nevoie decât de apă şi un alcool de frecare sau alcool izopropilic. Iar soluția pentru dezghețarea parbrizului se obține foarte ușor. Pentru aceasta nu trebuie decât să combini o parte apă cu două părți de alcool iar lichidul astfel obținut se toarnă într-un pulverizator de plastic. Apoi, foloseşte spray-ul antiînghet şi vei observa că, în câteva secunde, ai scăpat de gheaţa de pe parbriz. Acest fenomen este posibil datorită punctului de congelare incredibil de scăzut al alcoolului izopropilic.

Alte sfaturi folositoare în sezonul rece
Nu turna niciodată apă fierbinte pe o fereastră îngheţată sau rece, deoarece parbrizul se va sparge! Foloseşte doar apă rece! De asemenea, nu utiliza racleta și pentru caroserie, caci se poate zgâria vopseaua. Ca să nu mai înghețe parbrizul, ai putea folosi o folie specială. O găsești în magazinele de specialitate, iar gheaţa se va forma deasupra ei. În acest fel, parbrizul va rămâne curat.

De asemenea, deblocarea încuietorilor îngheţate se face tot cu alcool. Puneţi doar câteva picături pe cheie şi problema va fi rezolvată. Iar când portierele sunt îngheţate și greu de deschis, puteți folosi un spray pentru garniturile de cauciuc. Astfel, veți rezolva rapid problema uşilor îngheţate.

Iar pentru parbrizul aburit, o modalitate foarte uşoară de a remedia problema este frecarea cu o gumă de şters. Acest truc va curăţa cu uşurinţă fără a lăsa urme. Un alt truc este umplerea unui ciorap vechi cu silicagel şi depozitarea acestuia sub scaunul maşinii. Va absorbi umezeala şi va preveni aburirea geamurilor.

Sperăm că acum, după ce ați învățat cum se curăță parbrizul înghețat, nu vă veți mai confrunta cu această problemă.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate