luni, 13 iulie 2020

Cum se manifestă diabetul. Stiai de simptomele lui?

Știrile zilei

Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!

Alexandra Dinu, fosta soție a lui Adrian Mutu, se apropie de vârsta de 40 de ani, dar este mai...

Marcel Vela, decizie de ultimă oră: ”Astăzi voi semna ordinul”

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că în cursul zilei de astăzi va semna ordinul de ministru prin...

Tataru, anunt important: In ce conditii intram in Starea de Urgenta

Nelu Tataru a spus in ce conditii ar putea sa intre Romania in starea de urgenta. Ne confruntam cu...

Diabetul poate afecta orice parte a corpului, pielea fiind uneori primul semnal de alarma. Si vorbim despre boli de piele pe care oricine le poate avea, cu atât mai uşor persoanele cu diabet zaharat. Acestea includ infecții bacteriene, infecții fungice și prurit.

Printre afectiunile pielii specifice persoanele cu diabet, amintim dermopatia diabetică, necrobioza lipoidică, băşici diabetice și xantomatoza eruptivă.

  • Infecţiile bacteriene
  • Urcioare (infecţii ale glandelor pleoapelor)
  • Furuncule
  • Foliculita
  • Infecții profunde ale pielii și țesutului de dedesubt

Infecții în jurul unghiilor

Ţesuturile inflamate sunt de obicei fierbinţi, umflate, roșii și dureroase. Mai multe organisme diferite pot provoca infecții, cele mai frecvenţe fiind bacteriile Staphylococcus. În trecut, infecțiile bacteriene puteau fi mortale, în special pentru persoanele cu diabet zaharat. Astăzi, cazurile de deces sunt rare datorită antibioticelor și metodelor mai bune de control al glicemiei.

Dar, chiar și în prezent, persoanele cu diabet zaharat au mai multe infecții bacteriene decât restul persoanelor. Medicii cred că persoanele cu diabet pot reduce posibilitatea apariţiei infecțiilor printr-o bună îngrijire a pielii. Dacă credeţi că aveți o infecție bacteriană, consultați medicul.

Pruritul

Mâncărimile locale sunt adesea cauzate de diabet. Acestea pot fi cauzate de o infecție cu drojdii, o piele uscată sau o circulație necorespunzătoare a sângelui. Atunci când circulația proastă este cauza mâncărimii, zonele cele mai afectate pot fi părțile inferioare ale picioarelor.

Se poate trata mâncărimea acasa daca limitați frecvența băilor, mai ales când umiditatea este scăzută. Folositi un săpun blând, hidratant, și hidratati pielea cu o crema dupa baie.

Infecţiile fungice

Cauza infecțiilor fungice la persoanele cu diabet zaharat este adesea Candida albicans. Această ciupercă poate crea erupții cutanate de zone umede, roșii, înconjurate de băşici și coji. Aceste infecții apar adesea în pliuri calde și umede ale pielii. Zonele cu probleme se află sub sâni, în jurul unghiilor, între degetele de la mâini şi de la picioare, în colțurile gurii, sub prepuţ (la bărbații necircumscrişi), la subsuori și în zona inghinală.

Printre infecțiile fungice frecvente se numără micoza genitală, piciorul atletului (micoza piciorului), dermatomicoza şi infecția vaginală care provoacă mâncărime. Dacă credeţi că sunteţi infectat cu fungi sau drojdii, adresați-vă medicului dumneavoastră.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Cum se manifestă diabetul. Stiai de simptomele lui? 2