Curs valutar 7 decembrie 2022. Euro câștigă teren în fața leului

Curs valutar BNR 7 decembrie 2022. Câți lei costă un euro astăzi, care câștigă din nou teren în fața monedei naționale. A fost afișat noul curs al zilei de către Banca Națională, care publică noile cotații ale monedelor, în fiecare zi de luni până vineri, la orele 13.00. Afișăm datele în timp real și vă ținem la curent cu evoluția celor mai importante monede.

Cât costă azi euro

Puteți afla de aici cât costă un euro, un dolar american, o liră sterlină sau alte monede importante. Cursul valutar este valabil 24 de ore, până când are loc o nouă ședință a BNR. De precizat că nu se schimbă valorile în zilele de weekend sau cele libere naționale, când nu lucrează banca.

Curs Valutar BNR valabil astazi 7.12.2022

De remarcat este faptul că, în ciuda scăderilor din ultima vreme înregistrate de această monedă, euro se menține peste pragul psihologic de 4,90 lei și speranțele că va atinge 5 lei sunt tot mai mari. Totuși, la fel de mari au fost și anul trecut, când nu a fost îndeplinit acest scop.

ROBOR 7 decembrie

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, în lei. În ultima vreme a avut parte de o evoluție surprinzătoare și multe fluctuații.

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a scăzut miercuri la 7,72% de la 7,75%, valoare înregistrată în şedinţa precedentă, potrivit datelor BNR.

Indicele ROBOR la şase luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 7,93% de la 7,96% cât a fost în şedinţa precedentă.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a scăzut la 8,20% de la 8,22%.